Espresso Passione &

Mokka-suklaakakku

Reseptini toimii kahvin kanssa sen vahvojen makujen takia: kuorrutteessa maistuu amaretto (eli viina) ja itse kakussa mokka. Suklaa sopii aina lyömättömästi kahvin kanssa – klassinen ja toimiva makupari. Tässä kakussa ei ole tuhlattu aikaa kaakaon kanssa länträämiseen vaan keskitytty laadukkaaseen tummaan suklaaseen, joka todella vie kielen mennessään. Kakussa on myös \"juju\", sillä mantelin maku iskee takavasemmalta ja sopii täydellisesti kahvin kanssa (poikaystävän tarkka huomio), tätä makuparia aion käyttää jatkossakin. Kakun vahva suklaan maku taas tukee Espresso Profondoa hyvin ja saa kahvin maistumaan makeammalta. Kakku noudattelee perinteisen ranskalaisen suklaakakun linjaa, joten Pauligin Parisien sopii siihen kuin nenä päähän. Makumaailma jatkaa ranskalaista linjaa, kun kakku tarjoillaan Espresso Profondon kanssa ja sanotaan ”je t’aime”.

Reseptini sopii hyvin myös keliaakikoille sellaisenaan ja laktoosi-intolerantikoille, jos jättää kuorrutuksen pois ja valitsee kaupassa laktoosittoman voin. Itse rakastan kahvissa erityisesti sen tuoksua, ja tästä kakusta tulee mieleen ranskalainen kahvila, jossa leivosten ja kahvin tuoksu on sekoittunut ja huumaa pään. Kakku on helppo tehdä ja sillä on helppo hurmata kenet tahansa.

Kuvanlaatuun on panostettu rakkaudella ja järjestelmäkameralla. Rekvisiitaksi raavin kokoon kaiken mikä muistuttaa minua Pariisista. Minulle ruoka on samaan aikaan luksusta, mutta kotoisaa, ja halusin sen näkyvän myös kuvissa. Tämä kakku sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Harmaastakin päivästä saa ihanan tilkalla kahvia ja palalla hyvää kakkua.

Katso resepti