Espresso Passione &

Mehevä kirsikkasacherleivos

Paahteisen espresson kumppaniksi sopii herkullinen tumma suklaa, ja Sacher on suklaaleivosten kuningas. Makoisa klassikko saa raikkaan säväyksen kirsikasta, joka rakastaa suklaata. Leivoksen pohja on mehevöitetty punajuurella ja kostutuksella.

Espresso Profondo vei ajatukset Etelä-Italiaan, jossa mieheni kanssa vietimme yhden paahteisen kesäloman. Leccen kaupungissa turistina ei tuntunut olevan muita suomalaisia, mutta runsaasti saksankielisiä lomailijoita. Sacherilla emme siellä herkutelleet, mutta kotona tämä leivos toimii loistavasti espresson parina.

Rakastan juhlien järjestämistä ja vieraiden kestitsemistä, mutta usein valmisteluissa tulee hoppu, kun kunnianhimoisesti haluan valmistaa kaikenlaista vieraille itse. Siksi yritän aina keksiä helposti valmistuvia tai etukäteen tehtäviä tarjottavia. En kuitenkaan halua tinkiä hyvästä mausta tai laadusta, ja ostaa vaikkapa pakastepullia.

Kirsikkaiset sacherleivokset soveltuvat hyvin etukäteen jopa pakkaseen tehtäviksi, jolloin erikoiskahvin kanssa kaapista löytyy nopeasti valmistuva vierasvara kiireen tai elämän keskellä. Leivospohjat voi pakastaa hillolla täytettyinäkin ilman kostutusta tai pelkästään valmiina leivospohjina leivinpaperien välissä, jolloin sulatuksen jälkeen pohjat tarvitsee vain kostuttaa, täyttää ja kuorruttaa.

Katso resepti