Paulig Café Parisien &

Mango Tarte Tatin

Tummapaahtoinen Parisien-kahvi ranskalaisen klassikon kera, tarte tatinin, tällä kertaa omenan sijasta mangosta valmistettuna. Mango Tarte Tatin sopii hyvin myös Cafe au lait'in kera joka on valmistettu samasta Parisien-kahvista. Tumma pieni espresso kupillinen vaatii aterianpäätteksi seurakseen jotain makeata, rapeata ja hedelmäistä.

Tarte Tatin on yksi lempiruoistani ja olen harrastannyt sen erimuotoja reilut kaksi vuosikymmentä, tavallisesti omenasta mutta tällä kertaa valmistin sen mangosta.

Karamellisoitunut mango sopii loistavasti yhteen rapsakan hieman pähkinäisen pohjan kanssa. Kotona sattui olemaan appelsiinia, vadelmaa ja tuoretta minttua joten koristelin piirakan niillä. Se myös näyttää visuaalisesti herkulliselle.

Katso resepti