Juhla Mokka &

Laskiaispulla

Herkuttelit laskiaisen aikaan sitten mantelimassa- tai hillotäytteisellä laskiaispullalla, kummankin pariksi sopii täyteläinen Juhla Mokka -kahvi. Vaaleapaahtoinen kahvi tuo esiin tuoreen pullan parhaat puolet.

 

Resepti

50 g hiivaa

5 dl maitoa

2 kananmunaa

2 dl sokeria

1 ½ tl suolaa

1 rkl kardemummaa

14 - 16 dl    vehnäjauhoja

150 - 200 g margariinia

 

Täyte

2 dl Kuohukermaa

1 tl sokeria

1 tl vaniljasokeria

mantelimassaa tai mansikkahilloa

 

Pinnalle

voiteluun kananmunaa

raesokeria tai mantelirouhetta

 

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon (kuivahiiva lisätään myöhemmin yhdessä jauhojen kanssa).

2. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita. 

3. Lisää ja alusta loput jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä margariini. 

4. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

5. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia pullia. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.

6. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta. 

7. Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

8. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Halutessasi voit lisätä kerman joukkoon esimerkiksi vaniljakreemijauhetta, joka tekee vaahdosta paksumpaa.

9. Halkaise pullat, kun ne ovat jäähtyneet. Täytä pullat mantelimassasiivuilla tai mansikkahillolla sekä kermavaahdolla.

Back to top