Paulig Espresso Fortissimo &

Lakkasacher

Makuparini loin Paulig Espresso Profondon ympärille. Erittäin vahva ja intensiivinen Profondo vaatii makupariltaan paljon, tai makupari jäisi
sivuosaan.

Reseptini pohjana on perinteinen Sacherkakku, johon on lisätty intensiivisyyttä lisäämällä suklaan määrää ja pohjoista syksyistä voimaa käyttämällä lakkahilloa aprikoosin sijaan. Hyvän viinin luonnollinen makupari on samasta viinistä tehty kastike, ja samalla tavoin lakkasacher
kostutetaan kahvilla, jonka kanssa se tarjoillaan. Lisäsyvyyttä ja kerroksisuutta makuun tuo pieni määrä lakkalikööriä ja jaloviinaa.

Yhdistelmän kruunaa samettisen pehmeä valkosuklaajaloviinajäätelö, jonka voi halutessaan korvata laadukkaalla vaniljajäätelöllä. Kotitekoinen
crème anglaise -pohjainen jäätelö on kuitenkin vaivan arvoinen.

Resepti sointuu myös helpompien kahvien (esim. Paulig Espresso Supremo tai Kenya) pariksi, tällöin kostutukseen riittää esim. 8 cl kahvia ja 8 cl likööriä tai vaahterasiirappia. Profondo vaatii makupariltaan intensiivistä makua, jonka se lopulta voi ainoastaan itse tarjota.

Katso resepti