Juhla Mokka &

Kymenlaakso: Posso eli munkkipossu

Kymenlaakson maakuntaherkuksi valittiin Posso. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti (n. 15 kpl)

5 dl vettä

50 g hiivaa

100 g voita

100 g sokeria

10 g suolaa

12–14 dl vehnäjauhoja

2 kpl kananmunia

paistonkestävää omenamarmeladia

friteerausöljyä


1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri ja kananmunat. Lisää jauhot vähitellen taikinaa koko ajan vaivaten. Sulata voi ja lisää se joukkoon. Vaivaa vielä, kunnes taikina irtoilee kulhon reunoista. Peitä taikina liinalla ja anna kohota noin 30 min.

2. Vaivaa ilmat pois taikinasta. Kauli taikina levyksi ja ota muotilla noin 8–10 cm halkaisijaltaan olevia taikinapohjia. Muovaa taikinapohjista suorakaiteen muotoisia ja lisää omenamarmeladi  pohjien keskelle. Sulje munkit kahtia taittaen ja reunoista painellen. Pyörittele halutessasi kulmiin “sorkat” tai “korvat” sormien välissä. Laita valmiit munkit öljyllä voidellulle leivinpaperille. Öljy estää munkkia tarttumasta paperiin kiinni.

3. Nostata possumunkkeja 25–30 min.

4. Paista munkit öljyssä (n. 170–180°C) 2–3 minuuttia per puoli. Nosta munkit reikäkauhalla paperin päälle valumaan ja pyörittele ne sokerissa.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Leistin Leipomo, Kotka.