Espresso Originale &

Kolmen kerroksen juustokakku

Hyvän ruoan jälkeen maistuu aina kupillinen espressoa joten lähdin hakemaan jälkiruokaa, missä olisi hivenen kahvinmakua, mutta mikä vaatisi rinnalleen kahvikupillisen. Näistä lähtökohdista lähdin rakentamaan kolmen kerroksen juustokakkua, missä on kerros mustikkamoussea, kerros valkosuklaamoussea ja kolmas kerros koostuu suklaasta ja espressosta.

Eri maut ovat keskenään balassissa ja täydentävät toisiaan. Kakku on erinomainen jälkiruoka ja mainio kaveri espressokupilliselle.

Resepti:

Tarvitset:

70 g Digestive-kekesejä
30 g Voita

Mousse täytteisiin 1 ja 2:

3 dl kuohukermaa
200 g Sunnuntain vaniljarahkaa

1 täyte:

2 liivatetta
tilkka vettä
100 g mustikoita
1/4 dl sokeria

2 täyte:

2 liivatetta
tilkka vettä
80 g valkosuklaata

3 täyte:

2 liivatelehteä
tilkka vettä
2 dl kuohukermaa
100 g Fazerin leivontasuklaata
1/3 dl espressoa
1 keltuainen
1/4 dl sokeria

Kakku on tehty vuokaan joka on halkaisijaltaan 17 cm.

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi keskenään ja painele seos vuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljarahkavalmiste kermavaahtoon. Jaa vaahtoseos kahteen.

Mousse 1:

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata mustikat. Lisää sulatetut mustikat ensimmäiseen osaan mousseseoksista. Survo mustikkamousse siivilän läpi, jotta suurimpia mustikan palasia ei joudu kakkuun. Lisää mousseen sokeria. Kiehauta vesi ja laita liivatteet kiehuvaan veteen. Kun liivatteet ovat sulaneet, niin lisää ne sekoittaen mustikkamoussen sekaan. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Anna moussen hyytyä jääkaapissa ainakin 20 minuuttia ennen toista kerrosta.

Mousse 2:

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä. Lisää sula valkosuklaa toiseen osaan vaahtoseoksista. Lämmitä vesitilkka kiehuvaksi ja lisää liivatteet siihen. Sekoita liivatteet hyvin moussen sekaan. Anna moussen hyytyä jääkaapissa ainakin 20 minuuttia ennen kolmatta kerrosta.

Mousse 3:

Laita liivatteet kylmään veteen. Paloittele suklaa ja sulata se miedolla lämmöllä espresson kanssa. Anna suklaaseoksen jäähtyä ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää keltuainen jäähtyneeseen suklaaseokseen. Lisää jäähtynyt suklaaseos kermavaahtoon ja lisää hivenen sokeria. Lisää kolmas kerros edellisten kerrosten päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia ennen tarjoilua. Parhaimmalta kakku maistuu seuraavana päivänä jolloin se on saanut oikeanlaisen rakenteen ja keksit ovat kunnolla pehmenneet.

Back to top