Presidentti Special Blend 2016 &

Key Lime Pie eli Limepiiras

Presidentti Special Blend 2016 -vuosikertakahvin makua hallitsevat costaricalaisen Miramonten perhetilan Catuai-pavut. Tuliperäinen, rikas maaperä, runsaat sateet ja vuoristoinen ilmasto antavat kahvin makuun hedelmäistä raikkautta, joka toimii mainiosti kirpeän limepiiraan makuparina.

 

Key Lime Pie

Pohja:

200 g digestivekeksejä
100 g sulatettua voita
2 rkl sokeria

Täyte:

3 kpl limettiä
6 kpl keltuaista
1 prk kondensoitua maitoa
1 rkl vaniljasokeria

Tarjoiluun:

1 dl kuohukermaa (vaahdotettuna)
1 tl vaniljasokeria
1 kpl limettiä (lohkottuna)

Valmista piiraspohja murskaamalla keksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voisula ja sokeri ja painele seos irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 150 asteessa noin 10 minuuttia ja jätä odottamaan täytettä.

Nosta uunin lämpötila 175 asteeseen. Pese limetit ja raasta kuoren vihreää osaa noin 2 teelusikallista. Purista limettien mehut. Vatkaa keltuaiset ja kondensoitu maito vaaleaksi vaahdoksi, lisää limetit ja vanijasokeri. Kaada täyte pohjan päälle ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Jäähdytä piiras. Juuri ennen tarjoilua koristele piiras kermavaahdolla ja limelohkoilla.

Nauti Presidentti Special Blend 2016 -vuosikertakahvin kanssa!