Juhla Mokka Tumma Paahto &

Keski-Suomi: rahkapulla

Keski-Suomen maakuntaherkuksi valittiin Rahkapulla. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti

Taikina:

5 dl maitoa

1 pkt hiivaa

2 dl sokeria

1 ½ rkl kardemummaa

2 tl suolaa

1 muna

250 g voisulaa

n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte:

2 prk maitorahkaa

50 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 kananmuna voiteluun


1. Sulata voi kattilassa.

2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.

3. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.

4. Valmista taikinan kohotessa täyte sulattamalla voi. Anna jäähtyä hetki.

5. Sekoita maitorahka, sulatettu voi, kananmunat sekä sokerit.

6. Leivo kohonneesta taikinasta pyöreitä palloja ja nosta uunipellille nousemaan. Kun ne ovat nousseet hetken aikaa, paina ne keskeltä litteiksi vesilasilla. Voitele reunat kananmunalla.

7. Täytä pullan litteät kohdat rahkatäytteellä.

8. Paista pullia 190 °C noin 10 minuuttia.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Ruthin Leipomo, Jyväskylä.