Juhla Mokka &

Keski-Pohjanmaa: Krenikka

Keski-Pohjanmaan maakuntaherkuksi valittiin Krenikka. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti

13 dl hiivaleipäjauhoja

7,5 dl maitoa

2,5 dl siirappia

3 dl sokeria

1 tl kardemummaa

1 tl kanelia

1 tl suolaa

1 dl voisulaa

1,5 tl ruokasoodaa


1. Sekoita maito, siirappi, sokeri ja voisula.

2. Lisää jauhot ja muut kuiva-aineet vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille.

4. Paista 200°C uunissa noin 30 min.

5. Voitele krenikka heti uunista tultuaan siirappi-vesi -seoksella. Siirappi antaa kiiltoa ja kauniin ruskean värin.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Toni Anttila, Kaustinen.