Juhla Mokka Luomu &

Kantarelligalette

Pyysimme bloggaajia kehittämään sointuvat ja maistuvat makuparit Juhla Mokka Luomu -kahville. Hannan soppa -blogin Hanna loihti loppukesän sadosta rustiikkiset kantarelligaletet uuden luomukahvin kanssa tarjottavaksi. 

PIENET KANTARELLIGALETET

12 kpl

Taikina
3,5 dl spelttijauhoja
½ tl suolaa
120 g kylmää voita
½ dl maustamatonta jogurttia
2 rkl sitruunamehua
¼ dl vettä

Täyte
1 rkl voita
1 pieni sipuli
½ l kantarelleja
1 dl raastettua parmesania
2 dl (kantarelli)tuorejuustoa
suolaa & mustapippuria
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

munaa voiteluun

Valmista ensin taikina. Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Kuutioi voi ja nypi se jauhojen joukkoon. Kun voi ja jauhot muodostavat murumaisen seoksen, sekoita joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja vesi. Lisää tarpeen mukaan jauhoja, kunnes taikina on pehmeää mutta kimmoista. Peittele taikinapallo kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Täytettä varten hienonna sipuli ja paloittele kantarellit suht pieniksi paloiksi. Kuumenna voi pannulla ja freesaa sipulia muutama minuutti. Lisää kantarellit ja paista miedolla lämmöllä, kunnes pehmoisia (n. 10 minuuttia). Mausta suolalla. Sekoita keskenään parmesanraaste, tuorejuusto, timjami ja jäähtynyt kantarelli-sipuliseos. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kauli taikina ohueksi ja leikkaa muotilla halkaisijaltaan n. 10 sentin ympyröitä. Jaa täyte piirasille (n. 2 rkl per galette) ja rypytä reunat täytteen päälle. Voitele munalla. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja piiraissa on kaunis paistopinta. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

HUOM. Voit käyttää kantarellien sijaan myös esim. suppilovahveroita, herkkutatteja tai herkkusieniä. Kantarellituorejuuston asemasta käy myös maustamaton tuorejuusto.