Juhla Mokka &

Juhla Mokka 90 vuotta Red Velvet -kakku

Red Velvet -kakku

Herkullisen Red Velvet -kakun samettinen tuorejuustotäyte tuo täydellisesti esiin Juhla Mokka -kahvin marjaiset ja hienot aromit.

Red Velvet -kakku

Pohja

Vehnäjauho 585 g (n. 9 dl)

Sokeri 570 g (n.6 dl)

Kaakaojauhe 9 g (n. 0,25dl)

Ruokasooda 1 tl

Suola 3 g (1tl)

Valkoviinietikka 0,06 dl

Öljy 3,75 dl

Kananmuna 1,65 dl (n. 3 munaa)

Rasvaton piimä 3 dl

Punainen elintarvikeväri

 

Täyte

250 g Mascarpone-juusto

250 g maustamatonta tuorejuusto

250 g vispikerma

2,5 dl tomusokeri

1 rkl vaniljasokeri

 

Ohje

Sekoita ensin pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita piimän joukkoon etikka, elintarvikeväri, öljy, ja kananmunat. Seoksen tulee olla voimakkaan punaista, joten väriä voi tarvita reilusti, väriaineesta riippuen. Valmiin kakun väri on vahvuudeltaan suunnilleen samanlainen, kuin taikinankin.

Yhdistä seos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Paista taikina kiertoilmauunissa 160 ⁰C asteessa 20 - 45 minuuttia kypsäksi. Paistoaika riippuu paistetaanko taikina uunipellillä vai kakkuvuoassa.

Sekoita juustot ja sokerit keskenään. Lisää kerma ja vatkaa vaahdoksi. Kostuta kakkupohjan kerrokset vaniljamaidolla. Jaa täyte kerroksiin ja koristele kakku haluamillasi päällysteillä. Juhlan tuntua saa kultakoristeilla. Nauti täyteläisen Juhla Mokka -kahvin ja hyvän seuran kera.

Back to top