Juhla Mokka Tumma Paahto &

Etelä-Savo: Muikkukukkoset

Etelä-Savon maakuntaherkuksi valittiin Muikkukukkoset. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti

2 dl vettä

1,5 tl suolaa

3 dl vehnäjauhoja

3 dl ruisjauhoja

20 g voita

600 g pieniä muikkuja

150 g palvikylkeä

ripaus suolaa


1. Sekoita vesi, suola, jauhot ja voisula kiinteäksi taikinaksi.

2. Kauli taikina vajaan sentin paksuiseksi levyksi.

3. Painele taikinalevystä muotilla hieman muffinivuokaa suurempia ympyröitä.

4. Painele taikinaympyrät voideltuihin muffinivuokiin. Ripottele taikinan pinnalle hieman vehnäjauhoja sitomaan täytteiden kosteutta.

5. Asettele hyvin kuivatut muikut kukkosten sisään, ripottele suolaa ja laita päällimmäiseksi palvikylkisiivut.

6. Kauli lopusta taikinasta kannet ja ”liimaa” ne veteen kastetuilla sormilla kukkosten päälle.

7. Paista 200°C uunissa n. 15 minuuttia tai 125°C 45 min.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein!  Tekijänä Kekkolan Kartano, Mikkeli.