Juhla Mokka Tumma Paahto &

ETELÄ-POHJANMAAN KROPSUSTA: MUSTAHERUKKA-SUKLAAKROPSU

Etelä-Pohjanmaan maakuntaherkuksi valittiin Kropsu, josta loihdimme myös uutena modernina versiona Mustaherukka-suklaakropsun. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti

1 dl sokeria

1,5 dl mustaherukoita

3 rkl voita

3 kpl kananmunia

2,5 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl tomusokeria

5 dl maitoa

40 g tummaa suklaata

hyppysellinen suolaa

Sitruuna creme fraiche:

1 prk creme fraichea

1 pieni sitruuna

1–2 tl sokeria


1. Sekoita jauhot ja sokerit keskenään.

2. Riko munien rakenne ja lisää ne sekoittaen jauhojen joukkoon.

3. Sulata voi ja lisää se taikinaan.

4. Lisää maito taikinaan vähitellen koko ajan sekoittaen, jotta taikinaan ei synny paakkuja.

5. Voitele uunipelti voilla ja kaada taikina pohjalle (voit käyttää myös valurautapannua).

6. Asettele mustaherukat ja suklaa joukkoon tasaisesti.

7. Paista uunissa 225°C noin 20–30 minuuttia riippuen taikinan paksuudeesta. Kropsu on  erinteisesti ohut ja reinoilta rapsakka.

8. Koristele jäähtynyt kropsu tomusokerilla ja tarjoile sitruuna-creme-fraichen kanssa.


Sitruuna creme fraiche:

1. Purista sitruunan mehu ja sekoita se creme fraichen kanssa.

2. Makeuta sokerilla oman makusi mukaan.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Teemu Toivola.