Juhla Mokka Tumma Paahto &

Etelä-Pohjanmaa: Kropsu

Etelä-Pohjanmaan maakuntaherkuksi valittiin Kropsu. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti (2 uunipellillistä)

60 g voita

4 kpl kananmunia

6 dl vehnäjauhoja

1 l maitoa tai

kerma-maitoa

2 tl suolaa

Köyhän miehen lakkahillo:

500 g porkkanoita

n. 300 g vaaleita

karviaisia

250–500 g hillosokeria

2 dl vettä


1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.

2. Lisää suola ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi.

3. Lisää sulatettu voi ja anna taikinan seistä puolisen tuntia.

4. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200°C uunissa

n. 20–30 min niin, että pinta on kauniin ruskea ja kupruilevaa.

5. Tarjoa sokerin, marjojen, hillon (esim. köyhän miehen lakkahillo) ja kermavaahdon kanssa.


Hillon valmistusohje: Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Keitä porkkanaraastetta, karviaisia ja vettä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja keitä vielä noin 10 min. Kuori vaahto. Tölkitä ja säilytä viileässä.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Arja Myllykangas, Vaasa.