Paulig Café New York &

Bagel

Brunssista New Yorkissa tulee ensimmäisenä mieleen kahvi ja amerikkalaiset bagelit. Café New Yorkin vivahteikas maku sopii hyvin täytetyn bagelin makupariksi. Ota toiseen käteen iso kuppi Café New Yorkia ja toiseen voipaperiin kääritty bagel ja suuntaa kohti puistoa nauttimaan kahvihetkestäsi newyorkilaiseen tapaan.

Bageleiden eli vesirinkeleiden nimi viittaa niiden valmistustapaan. Rinkelit kiehautetaan nopeasti vedessä ennen paistamista. Ne täytetään muhkeasti tuorejuustolla ja erilaisilla täytteillä. Ainoastaan mielikuvitus on rajana.

Amerikkalaiset bagelit

8-10 kpl

Taikina:

2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl öljyä
n. 5,5 dl vehnäjauhoja

Keittovesi:

2 l vettä
2 rkl siirappia
2 rkl suolaa

Pinnalle:

seesaminsiemeniä

Sekoita muut ainekset paitsi jauhot kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmat pois, jaa 8-10 osaan. Pyörittele pulliksi ja jätä kohoamaan liinan alle noin 10 min. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Kuumenna suolalla ja siirapilla maustettu vesi kattilassa. Tee taikinapalloihin etusormilla keskelle reikä. Venytä käsissäsi rinkelin reikää suureksi, se kutistuu merkittävästi kypsyessään. Laske rinkeli kiehuvaan veteen (2-3 rinkeliä kerrallaan) ja keitä 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperille ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista bageleita 10-15 minuuttia uunissa kunnes ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin.

Back to top