Paulig Café Parisien &

Aprikoosi-suklaakakkuset

Ajatus kiireettömästä aamusta pariisilaisessa kahvilassa oli tämän leivonnaisen lähtöidea. Lämmin aprikoosi-suklaakakkunen ja kupillinen höyryävää maitokahvia, Café au lait, siinä vasta houkutteleva makupari! Aprikoosi-suklaakakkuset ovat helppoja ja herkullisia, juuri sopivia arkiaamuihin mutta makunsa puolesta loistavia myös juhlavampiin hetkiin. Raikas aprikoosi, tumma suklaa ja inkivääri muodostavat suussa sulavan makukokemuksen.

Resepti:

(n. 12 kpl)

100 g voita
1,5 dl ruokosokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl spelttijauhoja
n. 2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
2 dl kuivattuja pehmeitä aprikooseja
100 g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna aprikoosit ja rouhi tumma suklaa reiluiksi paloiksi. Lisää kuivat aineet sekä aprikoosikuutiot ja suklaa taikinaan ja sekoita se tasaiseksi. Laita muffinipellin koloihin paperiset vuoat tai voitele vuoat kauttaaltaan margariinilla, nostele taikinaa lusikalla koloihin. Paista kakkusia 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Back to top