Espresso Passione &

Appelsiini-Chili-suklaatarteletit

Koska espresso on minulle ensisijaisesti ylellinen jälkiruokajuoma, koen sen luontaiseksi makupariksi ylellisen jälkiruokaleivoksen. Profondon suloisen samettinen suklaisuus kaipaa ehdottomasti parikseen jotakin yhtä intensiivisen suklaista ja täyteläistä, mutta samalla leivonnaisesta pitäisi löytyä jotakin raikasta ja mausteista vastapainoksi robustan kitkerälle potkulle. Leivonnaisen pitäisi olla siis yhtä aikaa sekä viettelevän hienostunut kuin suklaasilmäisen Romeon syntinen suudelma, että rehevän roteva kuin italialaisen mamman sydämellinen syleily. Leivotaan siis tummapaahtoisen espresson toiseksi puoleksi appelsiinillä ja kaakaolla maustettu pikkuruinen päältä rapea ja sisältä pehmoinen piiras, joka täytetään chilin, kanelin, sitrusten ja paahdetun sokerin potkuilla ladatulla tummaakin tummemmalla suklaa-ganachella. Päälle vielä korumaisen kaunista hillottua kumkvattia ja täydellinen makupari on syntynyt!

Katso resepti