Paulig Colombia &

Antto Melasniemen täydellinen makupari

Kahvi pitää valppaana

Ravintoloitsija Antto Melasniemi pyörittää Helsingissä neljää ravintolaa: Kuurnaa, Ateljé Finneä, Putte's Baria ja uusimpana projektina Kellohallia.

 

– Kellohalli toimii Helsingin designvuoden ruoka- ja muotoilutapahtumien keskuksena. Tehtävänäni on pyörittää ravintolaa ja kuratoida sinne ohjelmaa, jossa muotoilijat, taiteilijat ja ravintoloitsijat kohtaavat. Meillä on siellä myös Pauligin kanssa kahvila, jossa tarjotaan laaja-alaisesti kahviaiheisia elämyksiä, Melasniemi hehkuttaa.

Maut korostavat toisiaan

Ruoka-alan huippuammattilaisena Melasniemi tietää, että kun tietyt maut yhdistetään, niistä molemmista saadaan parhaimmat puolet esiin.

– Jännää, miten eri tavalla paahdetut kahvit korostavat eri makuja. Tumman kahvin kanssa nautin eniten suklaasta. Heleämmän ja vähemmän paahdetun kahvin maut tuo mielestäni parhaiten esille esimerkiksi omenamantelileivos.

Ruoka-alan moniottelija Melasniemi yhdistää kahvia myös ruokaan.– Käytän kahvia enimmäkseen jälkiruoissa ja joskus marinadeissa. Muuten kahvi on ehkä parhaimmillaan kupissa hyvän jälkiruoan seurana. Ja mitäpä olisi hieno fine dining -illallinen ilman ruokaelämystä sinetöivää kahvia.

Kahvi rytmittää päivää

– Kahvi auttaa pysymään valppaana ja tarjoaa hyviä rentoutumishetkiä kiireen keskellä. Aamukahvi on paras, siinä on hetki aikaa pysähtyä ja valmistautua päivään.

Melasniemi ei tyydy yhteen kahvityyppiin, vaan eri aikaan päivästä maistuvat eri juomat. Niinpä hän aamulla nautiskelee Parisien-kahvista tehtyä ranskalaista maitokahvia ja siirtyy illalla espressoon.

HIMin kosketinsoittajana maailmaa kiertänyt Melasniemi arvostaa suomalaisen perussuodatinkahvin makua. – Meillä kahviin suhtaudutaan vakavasti ja siksi se on pääsääntöisesti aina hyvää.

Katso resepti