Juhla Mokka &

Ahvenanmaa: Pannukakku ja luumukiisseliä kahvin kera

Ahvenanmaan maakuntaherkuksi valittiin Ahvenanmaan pannukakku. Kokeile ja nauti ihastuttavista maakuntien makupareista Juhla Mokka -kahvin kanssa!

 

Resepti

Pannukakku:

6 dl manna- tai

riisipuuroa

2 dl maitoa

3/4 dl sokeria

1/2 rkl suolaa

kardemummaa

1 kananmuna

ripaus vehnäjauhoja

voita

kermavaahtoa tarjoiluun

Luumukiisseli:

10 kuivattua luumua

5 dl vettä

1 kanelitanko

1/2 dl sokeria

1 rkl maissitärkkelystä

tilkka vettä


1. Lämmitä puuro ja notkista se maidolla.

2. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.

3. Lisää kananmuna ja kaada seos vehnäjauhoilla leivitettyyn uunivuokaan. Kaada päälle hieman sulatettua voita.

4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


Luumukiisseli:

1. Huuhtele luumut ja liota niitä tunnin verran puolessa litrassa vettä. Lisää kanelitanko ja keitä, kunnes luumut ovat pehmeitä.

2. Mausta sokerilla ja käännä virta pois liedeltä. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja lisää  luumujen joukkoon voimakkaasti sekoittaen.

3. Kiehauta kiisseli nopeasti ja kaada se tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle hieman sokeria.

4. Tarjoile pannukakku luumukiisselin ja kermavaahdon kera.

Katso videolta, miten herkku valmistuu ammattimaisin ottein! Tekijänä Smakbyn, Kastelholm.