Paulig Presidentin Special Blendit ovat vuosikertakahveja, joita on saatavilla vain rajoitettu erä.
Ne tuotetaan yhteistyössä paikallisten kahvinviljelijöiden kanssa ja edustavat satokauden herkullisinta laatua.

Special Blend 2017

Presidentti Special Blend on uusin vuosikertakahvimme. Yhdistelmä parhaita indonesialaisia ja eteläamerikkalaisia papuja luo uniikin kahvielämyksen, jota voisi parhaiten kuvailla villiksi. Tämän sekoituksen  salaisuus ovat korkealla vuoristossa hitaasti kypsyneet Pohjois-Sumatran pavut, jotka on käsin poimittu ja lajiteltu triple picked -menetelmällä. Anna kahvinautinnon viedä sinut mennessään ja lumoudu mausta, jossa tunnistat metsämarjojen ja kypsän viikunan vivahteita.

Special Blend 2016

Presidentti Special Blend 2016 on tämän vuoden vuosikertakahvi, jonka makua hallitsevat Miramonten perhetilan hedelmäisen raikkaat Catuai-pavut. Ne kasvavat Costa Rican tuliperäisessä maassa – runsaan sateen ja vuoristoisen ilmaston ympäröiminä. Tämä ainutlaatuinen erikoissekoitus erottuu maullaan ja kruunaa haluamasi hetken.

special blend 2015

Hedelmäinen ja vivahteikas. Vaalea paahto, paahtoaste 2. Lempeän trooppinen ilmasto ja tuliperäisen maaperän mineraalit tuovat makuun punaisten marjojen ja kypsien aprikoosien aromikkuutta. 100% arabica-pavuista paahdetun erikoissekoituksen makupariksi sointuu esimerkiksi kuohkea kermakakku pistaasipähkinöillä ja persimon-hedelmällä.

Special Blend 2014

Makean marjaisa ja hapokas. Vaalea paahto. Kukkamaista eleganssia makuun tuo Etiopian Sidamo-pavut. 100 % arabica-pavuista paahdetun erikoissekoituksen makupariksi sointuu esimerkiksi vaaleapohjainen kääretorttu runsaalla kermavaahdolla ja pensasmustikoilla.

special blend 2013

Rikas ja jäljittelemätön aromi. Klassinen vaalea paahto. Maun viimeistelevät runsasarominen Kenya ja eksoottinen Etiopian Mocca. Hienoimmista arabica-kahvilaaduista tehdyn kahvin makupariksi sopii täyteläinen kermakakku.

special blend 2012

Tummaksi paahdettu samettisen pehmeä ja suklainen nautinto, jonka kruunaavat korkealla kasvaneet Kenya-pavut. Pitkään viipyvä aromi sointuu kauniisti juustokakun täyteläisiin makuihin.

Täällä Special Blend syntyy

Presidentti Special Blend 2017 -muotokuvanäyttely

Moderneja kuvia menneestä Suomesta

Paulig järjestää ainutlaatuisen muotokuvanäyttelyn Helsingin ja Tapiolan Stockmann-tavarataloissa helmi-maaliskuussa 2017 osana uuden Presidentti Special Blend 2017 -vuosikertakahvin lanseerausta.

Näyttelyissä mennyt ja moderni maailma kohtaavat toisensa yllättävällä tavalla: esittelemme kuusi muotokuvaa Suomen entisistä presidenteistä modernilla indonesialaisella kuvamaailmalla höystettynä.

Värikkäät ja eläväiset muotokuvat ovat Presidentti Special Blend 2017 -kahvipakkauksen suunnitelleen indonesialaisen taiteilijan, Arif Wicaksonon, käsialaa ja niiden kuvitustyylinä on indonesialaista kulttuuria kuvastava WPAP-tekniikka (Wedha’s Pop Art Portrait).

Näyttelyt ovat esillä 28.2.–5.3. Helsingin Stockmannilla ja 16.–19.3. Tapiolan Stockmannilla, ja niihin on vapaa pääsy.

Taiteilija Arif Wicaksono

Presidentti Special Blend 2017 -kahvipakkauksen suunnittelut nuori indonesialainen taiteilija Arif Wicaksono työskentelee graafisena suunnittelijana ja kuvittajana.

Vuonna 2010 Arif tutustui WPAP-kuvitustekniikkaan (Wedha’s Pop Art Portrait) ja jäi sille tielle. Nykypäivänä Arifin erikoisosaamista on WPAP:n alalaji, WPAP culture. Kuvitustyyli ilmentää indonesialaista kulttuuria modernein keinoin

Työskentelyn ja opiskelun lomassa Arifilla on usein seuranaan kupillinen höyryävää kahvia. Se toimii paitsi mielialan kohottajana, myös sosiaalisena apukeinona: Arif kertoo tapaavansa usein ystäviään ja tuttaviaan kahvin äärellä.

”WPAP ja kahvi ovat molemmat mutkattomia ja vahvoja, siksi kai pidän molemmista.”
– Arif Wicaksono.

WPAP-kuvitustekniikka

WPAP eli Wedha's Pop Art Portrait on moderni indonesialainen kuvitustyyli ja taidegenre. Kuvitustyylin on tehnyt tunnetuksi indonesialainen kuvittaja Wedha Abdul Rashid, joka alkoi käyttää WPAP-kuvitustekniikkaa alun perin lehtien kuvittamisessa 1990-luvulla.  WPAP:n parissa työskentelee nykypäivänä aktiivisesti satoja taiteilijoita ja sitä voikin kutsua yhdeksi indonesialaisen modernin taiteen tyypilliseksi edustajaksi.

WPAP on geometrisen taiteen alalaji, jonka erikoisuutena on sen säännöt: tyylille ominaisissa muotokuvissa ei saa käyttää kaaria eikä muotokuvamallin todellista ihonväriä vastaavaa sävyä.