Jaa sivu:
100 % vastuulliseksi varmennettua

Loimme kahville täydellisen kiertokulun Baltiassa: ensin nautitaan yhdessä kahvista juomana, sitten tuotetaan energiaa käytetyistä kahvinpuruista ja lopuksi ylijäämät käytetään maaperän lannoitteeksi. Pauligin Out-of-Home-liiketoiminnasta Baltiassa vastaava Marta Piigli tiimeineen on ollut mukana ideoimassa ja kehittämässä uusia ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Vuonna 2018 Paulig keräsi Vilnan kahvifestivaalilla 10 000 kiloa käytettyjä kahvinpuruja, joista tuotettu energia käytettiin festivaalin valaisemiseen. Samassa tapahtumassa Pauligin take away -kupit kierrätettiin järjestelmällisesti ja ne hyödynnettiin uudelleen rakennusmateriaalien raaka-aineena. Festivaalin aikana kerättiin 40 kiloa käytettyjä take away -kuppeja. Kahvinpuruista saadulla energialla festivaalikansa pystyi myös lataamaan puhelimensa.

"Tavoitteenamme oli havainnollistaa, miten paljon pienellä menettelytapojen muutoksella voi saada aikaan", Piigli sanoo.

Vuotta aiemmin Liettuan Paulig-tiimi aikoi valaista kahvipurujen voimalla Kaunasin joulumarkkinoiden joulukuusen, mutta projekti menestyi niin hyvin, että kahvista saatu energia riitti koko joulumarkkinoiden valaisemiseen.

"Oli hienoa, että niin kuluttajat kuin yrityksetkin lähtivät innolla mukaan. Kahdessa kuukaudessa käytettyjä kahvinpuruja kerättiin yhteensä 15 000 kiloa suunnitellun 6 000 kilon sijaan. Tämä ylitti kaikki odotuksemme", Piigli iloitsee.

Kahvista ei mennyt muruakaan hukkaan. Kerätyistä puruista tuotettiin uusiutuvaa energiaa, jonka jälkeen purut käytettiin edelleen lannoitteena.

Riiassa kasvitieteellisen puutarhan kasvit lannoitettiin kahvinpuruilla

Vuonna 2018 Latvian Riiassa Paulig avasi kasvitieteellisessä puutarhassa pop up -kahvilan ja pyysi asiakkaita tuomaan paikalle käytettyjä kahvinpurujaan. Puruja käytettiin kasvien lannoittamiseen ja niitä käytetään tulevaisuudessa projekteissa, joissa selvitetään kahvinpurujen vaikutusta maaperään ja kasveihin.

"Meillä on myös käynnissä hanke, jossa käytetyistä kahvinpuruista saatu energia lahjoitetaan virolaiselle SOS-lapsikylälle", kertoo Piigli.

Arjen pienillä valinnoilla on merkitystä ja jokainen voi olla energiapihi myös kotikeittiössä. Kahvia kannattaa valmistaa kerralla vain sen verran kuin aikoo nauttia ja kahvinkeitin sammuttaa heti kahvin valmistuttua.

Pitkäjänteisen ja tavoitteellisen vastuullisuustyön ansiosta Paulig palkittiin hopeisella Sustainability Index -mitalilla Latviassa toukokuussa 2018.

 

Back to top