Dalgona-kahvi

Dalgona-kahvi on Koreasta maailmalle levinnyt trendijuoma, jonka pinnalle tulee paksu kahvivaahto.

Dalgona-kahvi on pikakahvijauheesta, maidosta, sokerista ja vedestä valmistettava juoma, jossa maidolla täytetyn lasin pinnalle tulee kuohkea kahvivaahto.

Yhtäsuuret määrät pikakahvijauhetta, sokeria ja kuumaa vettä vaahdotetaan paksuksi vaahdoksi, joka lisätään maitokerroksen päälle. Juoma tarjoillaan kerroksellisena, mutta sekoitetaan ennen nauttimista. 

Dalgona-kahvi on saanut alkunsa Koreassa ja levisi maailmanlaajuiseksi trendiksi sosiaalisen median kanava TikTokin kautta vuonna 2020.

Dalgona-kahvin valmistus

Ainekset (yksi annos):

  • 1 rkl pikakahvijauhetta
  • 1 rkl kuumaa vettä
  • 1 rkl sokeria
  • maitoa tai kasvipohjaista juomaa
  • (jäitä)

Pikakahvin, veden ja sokerin suhteet ovat 1 rkl annosta kohden, joten useampaa annosta varten mittaa jokaista yhtä monta ruokalusikallista kuin teet annoksia.

Tee näin:

  1. Vaahdota pikakahvijauhe, kuuma vesi ja sokeri keskenään paksuksi vaahdoksi. Vaahdottamiseen voi mennä muutama minuutti.
  2. Jos haluat nauttia juoman kylmänä, laita lasiin jäitä ja kaada kylmä maito jäiden sekaan. Dalgona-kahvin voi nauttia myös kuumana, jolloin lasi täytetään kuumalla maidolla.
  3. Annostele kahvivaahto maidon päälle paksuksi kerrokseksi.
  4. Sekoita kerrokset ennen nauttimista, jolloin juomasta tulee kuohkea kahvijuoma. Sekoittamattomana kahvivaahto voi maistua turhan kitkerältä.

 

Ota kahvitermit haltuun!

Tutustu kahvipediaan
Back to top