Vuoden Barista ja Latte Art -voittajat ovat selvillä!

15.2.2013

Vuoden Barista - ja Latte Art -mestaruudet selviteltiin finaaleissa 8. - 9.2.2013 kauppakeskus Kluuvissa. Vuoden Barista -mestaruuden vei kahvilayrittäjä ja bloggaaja Kalle Freese ja Latte Artin voittoon taiteili Good Life Coffee -kahvilan omistaja Lauri Pipinen.

Vuoden merkittävimmässä kahvitapahtumassa saatiin nähdä Suomen parhaiden baristojen upeita taidonnäytteitä. Tapahtuma keräsi parisensataa kahvista kiinnostunutta seuraamaan jännittäviä kisoja ja maistelemaan herkullisia kisakahveja.

Lauri Pipiselle Latte Art -mestaruus

Good Life Coffee -kahvilan omistaja ja Vuoden Barista 2012 Lauri Pipinen vei voiton Latte Art - suomenmestaruuskisoissa ja lähtee kisaamaan Nizzaan MM-kisoihin. Häkeltynyt ja onnellinen voittaja kertoi tunnelmistaan, ”Hyvältä tuntuu, en osannut odottaa tätä! Nähtävästi meni suoritus putkeen, nyt täytyy varmaan alkaa harjoittelemaan MM-kisoja varten vähän kovempaa. Vähän kyllä jännittää lähteä Nizzaan,” jatkoi Pipinen. Latte Art -kisan neljänneksi tuli La Torrefazionen Ella Lindberg, kolmanneksi tiensä taiteili La Torrefazionen Fredrik Palmén ja toiseksi muutaman pisteen erolla voittajaan Fratello Torrefazionen Viivi Ahtiainen.

Kalle Freese on Vuoden Barista 2013

Coffee Crusade ja Nordic Coffee Culture -blogeja kirjoittava ja omaa Gaffe-yritystä pyörittävä barista Kalle Freese vei Suomen parhaan baristan tittelin. Kisassa toiseksi selviytyi viime vuoden voittaja, Latte Art mestari Lauri Pipinen, kolmanneksi suoriutui Emilia Laaksonen Salon Toinen Keksi -kahvilasta ja neljänneksi Maria-Riikka Miller Salon Cafe Figarosta. Freese lähtee keväällä edustamaan Suomea Baristan MM-kisoihin Australian Melbourneen. Päätuomarina molemmissa kilpailuissa toiminut Johan Damgaard totesi että, ”olen arvioinut maailman neljän parhaan baristan suorituksia, ja voin sanoa että parhaat suomalaisbaristat voivat hyvinkin kilpailla 12 maailman parhaan joukossa. Muutamassa vuodessa on tapahtunut suurta kehitystä, mutta tarvitsette lisää ihmisiä mukaan.” 

 

Kenellekään katsojista ei jäänyt epäselväksi, kuinka yllättynyt ja liikuttunut Kalle oli voitostaan. Onnittelijoiden merestä päästyään Kalle jakoi kisan jälkeisiä tuntemuksia, ”Suoritus tuntui menevän kyllä ihan putkeen ja aikaa riitti siivoiluun, tuomareille jutteluun ja sitä jäikin vielä neljä sekuntia. Harjoittelin viimeisen kuukauden ainakin puolipäiväisesti. Ostin virallisen MM-kisakoneen joulukuussa ja rakensin jaetulle työhuoneelle kisastudion oikeankokoisten pöytien kanssa. Yöllä yhden maissa lähdin harjoitusstudiolta ja kirosin, että jos tämä homma ei nyt toimi niin harmittaa kyllä. Mutta nyt on kyllä hyvä fiilis! Australiaan lähden pelonsekaisin, jännittynein tuntein, on kyllä aika jänskää lähteä maailmanmestaruuskisoihin, mutta odotan sitä innolla. Nyt vasta se todellinen treenaaminen alkaa.”

Onnittelut molemmille voittajille!