Voiko helppo olla hyvää – myös vastuullisesti?

18.4.2016

Haluamme toimia kuluttajaa kuunnellen ja tuoda markkinoille tuotteita, joita meiltä toivotaan. Yksi tällaisista kuluttajatoiveiden perusteella luoduista tuotekonsepteista on ollut vuonna 2011 lanseeraamamme Paulig Cupsolo -kapselikeitin sekä kätevät kapselit, joista laitteella voi valmistaa helposti erilaisia kuumia juomia.

Saamamme kuluttajapalautteen perusteella Cupsolo on tuonut helpotusta ja vaihtelevuuden iloa sinkkutalouksista isoihin perheisiin, joissa perheenjäsenillä on kullakin omat mieltymyksensä kahvin ja muiden kuumien juomien suhteen. Ja laitteen hankkineet arvostavat myös sitä, että se mahdollistaa tuttujen ja laadukkaiden Paulig-kahvien valmistamisen perinteisestä poikkeavalla tavalla, kuppi kerrallaan. Olemme saaneet kiitosta myös siitä, että kahvin valmistaminen kuppi kerrallaan varmistaa sen, että juomaa tulee valmistettua aina juuri tarvittava määrä, eikä ylijäänyttä juomaa tule kaadettua viemäriin. Ruokahävikin vähentäminen yleisesti on tärkeä pyrkimys.

Näitä palautteita on toki ollut ilo ottaa vastaan. Tunnen aina mielihyvää, kun olemme onnistuneet ilahduttamaan ja yllättämään kuluttajia positiivisesti. Mutta on Paulig Cupsolo aiheuttanut minulle päänvaivaakin. Yhä enenevässä määrin kuluttajat lähestyvät meitä haastaen Cupsolo-kapseleiden vastuullisuuden ja ympäristöystävällisyyden. Cupsolo-kapselit eivät sisällä alumiinia ja ne voidaan hävittää energiajätteenä tai viedä muovinkeräykseen – ja kapselin sisällä olevan kahvin voi putsata biojätteeseen. Moni ei kuitenkaan tätä erottelun vaivaa jaksa nähdä ja tällaisessa tapauksessa käytetty kapseli tulee laittaa sekajätteeseen. Onneksi sekäjäte ei kaikkialla maassamme mene enää kaatopaikalle, vaan osa käsittelylaitoksista polttaa sekajätteen energiaksi.Joka tapauksessa Cupsolo-laite ja -kapselit ovat kehitetty nimenomaan helpon ja nopean kahvinvalmistuksen tarpeeseen ja tällä motiivilla ostetun laitteen omistaja voi oikeuteusti tuntea turhautumista ylimääräisestä vaivasta kapselin hävittämisessä.

Cupsolo-konseptin kanssa olen nähnyt ihan konkreettisesti, miten haastavaa on yhdistää helppous, laadukkuus, kohtuullinen hinta ja vastuullisuus kaikkia tyydyttäväksi kokonaisuudeksi. Tällä hetkellä en ole tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen, mutta tulevaisuus näyttää paremmalta. Yhdessä Cupsolo–kapselivalmistajamme kanssa olemme asettaneet tavoitteeksemme löytää kestävän kehityksen mukainen kapselimateriaaliratkaisu lähivuosien aikana osana Sustainable Coffee -hankettamme. Kerron lisää, kun saamme otettua konkreettisia askeleita.

Elisa Markula

Paulig-konsernin Kahviliiketoiminnan johtaja

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.