Vastuullisuus näkyy arjen myyntityössä

6.4.2017

Paulig Professionalin tavoitteena on luoda maistuvia kahvihetkiä kodin ulkopuolella toimistoissa, ravintoloissa, kahviloissa ja myymälöissä. Laadukkaan ja baristatasoisen kahvin lisäksi asiakkaamme vaativat meiltä selkeitä vastauksia kestävästä kehityksestä ja vastuullisuustyöstämme.

Ilkka Laivo työskentelee Paulig Professionalissa asiakkuuspäällikkönä.

- Arkeani tahdittaa tehtävät, jotka keskittyvät siihen, että mahdollisimman monessa yrityksessä on tarjolla hyvää ja laadukasta kahvia, kertoo Ilkka ja jatkaa:

- Kahvitauon ei tarvitse olla työn ohessa nopeasti juotu kuppi mustaa kahvia, vaan se voi olla nautinnollinen ja rentouttava hetki vaikka herkullisen latten ja työkavereiden kanssa. Tällainen kahvitauko virkistää ja myös tuo tutkitusti tehoa työpäivään!

Vastuulliset tekomme kiinnostavat

Ilkka on huomannut, että laadukkaan kahvin ohella vastuullisuus kiinnostaa yhä useampia.

- Todella moni on erittäin kiinnostunut esimerkiksi siitä, että kahvimme paahdetaan puhtaasti biokaasulla tai että meillä on lukuisia sertifioituja kahveja, hän kertoo.

- Kuullessaan vastuullisuustyöstämme asiakkaat ovat saattaneet jopa yllättyä työmme laajuudesta. On hienoa, että saamme asiakkailtamme myös vinkkejä siitä, mistä meidän kannattaisi kertoa enemmän tai mitä voisimme tehdä lisää.

Asiakaslähtöisyys kaiken ytimessä

Pauligin kaiken toiminnan alku ja juuri on kuunnella asiakasta ja hänen toiveitaan.

- Uudistamme konseptejamme koko ajan asiakaslähtöisesti. Nyt kerromme vastuullisuudestamme myyntityössämme enemmän, koska sitä meiltä on toivottu. Haluamme olla asiakkaidemme luottamuksen arvoisia, toteaa Ilkka. Tarinankerronta on tehokas keino viedä viestiä eteenpäin.

- Pauligilla riittää vastuullisia tarinoita kerrottavaksi vaikka kuinka paljon ja se ulottuu toiminnan joka kolkkaan. Vastuullisuus on huomioitu kahvin hankinnasta asti myymiemme kahvilaitteiden energiatehokkuuteen saakka. Kiinnitämme huomiota logistiikkaan, ja sanomme ei turhille liikennepäästöille. Tämä näkyy myös minun arjessani, sillä ajan myös itse jatkossa vähäpäästöisellä autolla.

Ilkalle vastuullisuuden esiin tuominen työssään käy luontevasti, sillä kahden lapsen isälle asia on tärkeä myös yksityiselämässä.

- Näen maailman paikkana, jossa kaikilla on oikeus hyvään tulevaisuuteen. Omilla valinnoillamme voimme vaikuttaa hyvän tulevaisuuden rakentamiseen kaikille tällä planeetalla myös tuleville sukupolville.

Viisi vuotta Pauligilla työskennellyt Ilkka viihtyy talossa mainiosti.
- On hienoa työskennellä yrityksessä, jossa intohimona on hyvä maku – kahvin ja kaiken muunkin tekemisen suhteen.