Varför Paris, vi har ju Åbo!

4.3.2019

Café Parisien on ranskalaiseen tapaan erittäin tummaksi paahdettu kahvisekoituksemme, joka on inspiroitunut kiireettömistä pariisilaisaamuista. Ah, Pariisi – rakkauden kaupunki. Mutta niin kuin sanonta kuuluu, varför Paris, vi har ju Åbo! 

Turkua ei nimittäin syyttä kutsuta Suomen Pariisiksi. Kaipaat sitten kulttuuria, historiaa tai herkullista ruokaa, löydät tämän kaiken Suomen Turusta. Säästä siis sekä ympäristöä että lompakkoa lentolippujen verran ja vietä päivä ranskalaisittain Turussa! 

Aamiainen on päivän tärkein ateria

Ranska on hyvän ruoan ja juoman luvattu maa. Ateriointi on olennainen osa ihmisten elämää ja päivärytmiä. Myös kahvilla on oma vakiintunut paikkansa ranskalaisessa ruokakulttuurissa. Klassinen ranskalainen aamukahvi Café au lait on sekoitus hyvin tummaksi paahdettua kahvia ja lämmintä maitoa. Café au lait tarjotaan perinteisesti suuressa kulhossa rapean croissantin kera.

Kahvilakulttuuri ei onneksi jää Turussa kakkoseksi. Kahviloiden kiertelystä haasteellista tekeekin lähinnä valinnan vaikeus! Voit suunnata esimerkiksi Kauppakeskus Forumissa sijaitsevaan leipomo Gryniin, joka leipoo herkulliset croissantit luomuraaka-aineista. Tai kokeile Turun kauppahallin tarjontaa! Esimerkiksi MBakery Cafésta löydät suussa sulavat kakut ja tuoreet leivät.

Klassinen valinta lienee kuitenkin Café Art -taidekahvila. Aurajoen rannalta löytyvä helmi on nimetty useasti Turun parhaaksi ja Vuoden barista -tittelikin on osunut kahvilalle jo seitsemän kertaa. Herkullinen croissant tarjoillaan täällä hurmaavan omenahillon kanssa. Kokemus kruunautuu ikkunoista avautuvan jokimaiseman myötä, joka kilpailee kauneudessa helposti ranskalaisen Seine-serkkunsa kanssa!

Kummalla puolella jokea?

Aamupalan sulatteluun sopiikin täydellisesti kävely Aurajoen rannassa. Aurajoen ylittävät lukuisat sillat vievät nopeasti ajatukset Pariisin maisemiin, mutta Turustakin löytyy pitkä historia. Tiesitkö esimerkiksi, että Turun tuomiokirkko on valmistunut jopa 45 vuotta ennen Notre-Damea? Turku onkin vanhin Suomen kaupungeista, ja sen historia näkyy katukuvassa. Koukkaa kierros Luostarin välikadulle ja aina Vanhalle Suurtorille asti ja nautiskele keskiaikaisesta tunnelmasta.

Kulttuuria, kulttuuria!

Turku on todellinen taidekaupunki! Galleriat ja taidenäyttelyt pitävät kulttuurinrakastajan kiireisenä ja kaipuu Louvren taidehalleihin ei pääse yllättämään. Vieraile Turun taidemuseossa, joka esittelee kotimaista taidetta Puolalanmäellä. Juuri nyt voit nauttia Hannaleena Heiskasen pehmeistä ja keveistä teoksista, jotka saavat innoituksensa populaarikulttuurin kuvastosta.

Aurajoenrannalta löydät nykytaiteen museon Aboa Vetus & Ars Novan. Täällä voit tutustua esiin kaivettuun rauniokortteliin ja kesällä sisäpihalla tehtäviin arkeologisiin kaivauksiin! Logomo tarjoaa taas kulttuuria laidasta laitaan.

Pitkän päivän jälkeen on ihana rentoutua kotona joko hyvän kirjan tai elokuvan parissa! Katso tästä vinkit teoksiin, joiden avulla tuot ranskalaisen tunnelman myös kotisohvallesi. Valmista myös iltapäivän iloksi klassinen ranskalainen piiras eli quiche vegaanisella twistillä ja nauti ansaitusta lepohetkestä!

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top