Vanhustenviikko toi muistot pintaan

Viikolla 40 vietetään Vanhustenviikkoa, johon myös Paulig osallistui työntekijöidensä voimin vierailemalla pääkaupunkiseudun palvelutaloissa. Viikkoon valmistautuminen on tuonut mieleen paljon muistoja myös omista isovanhemmistani. 

Mummi ja Ukki olivat minulle äärimmäisen rakkaita ja tärkeitä. Vietin lapsuudessani paljon aikaa "mummilassa". Olin onnekas, koska mummi ja ukki asuivat samassa kaupungissa kuin minä, ja sain viettää heidän kanssaan aikaa joka viikko. Speden Spelit oli meidän suosikki tv-sarjamme ja sitä kokoonnuttiin aina yhdessä katsomaan. Mummilan pakastimesta löytyi aina Jäätelöautosta ostettuja Toffeeveneitä ja kellarin rappusilta limukkaa. Huolenpito ja rakkaus oli loputonta.

Mummi ja Ukki olivat aina läsnä kun elämässäni tapahtui, oli kyseessä sitten syntymäpäivät, nimipäivät, balettiesitykset tai koulun kevät- tai joulujuhlat. 

Tullessani yläasteikään joudin kohtaamaan elämässäni ensimmäistä kertaa läheisen poismenon, ja pian jouduin hyvästelemään myös toisen. Iän karttuessa mieleeni on noussut monta kysymystä ja asiaa, joita olisin halunnut heiltä vielä kysyä ja oppia. Paulan työssä olenkin kokenut, että kaikista tunteita herättävämpiä kohtaamisia ovat olleet juuri lämminhenkiset palvelukotivierailut ja vanhusten kanssa käydyt keskustelut.

Viikko 40 on vanhustenviikko

Suomessa on vietetty vuodesta 1954 lähtien vanhustenpäivää. Tänä vuonna Vanhustyön keskusliitto järjestää Vanhustenpäivän valtakunnallisen pääjuhlan 1.10.2017 Hämeenlinnassa ja koko viikko 40 on myös omistettu vanhuksille.

Me täällä Pauligilla osallistuimme myös vanhustenviikkoon. Järjestimme työntekijöille mahdollisuuden lähteä ilahduttamaan vanhuksia ja kahvittelemaan heidän kanssaan työpäivän lomassa. Lauttasaaren palvelukodin asukkaat pääsivät osallistumaan työntekijöidemme järjestämään Suomi 100 -aiheiseen tietovisaan ja osallistujille oli luvassa tietysti herkullisia kahvipalkintoja. Lisäksi työntekijämme pääsivät kahvittamaan Puotilan palvelutalon asukkaita iltapäiväkahvien merkeissä. 

Vanhustenviikon kunniaksi haluankin kannustaa kaikkia olemaan yhteyksissä omiin isovanhempiinsa, tai hankkimaan vaikka täysin uusia tuttavuuksia esimerkiksi vanhainkodeissa. Soita, kysy kuulumisia, käy kahvilla tai menkää vaikka kävelylle. Tulet varmasti tekemään itsesi ja jonkun toisen hyvin iloiseksi.

Kiitos työkavereille osallistumisesta tärkeään ja ihanaan viikkoon! Mummot ja papat on best! 

 

<3:

Maija,

Pauligin Paula  

 

 

 

Kirjoittaja: Paula

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!