Vahingossa Ylikivaan kahvilaan!

Paulan työssä tulee reissailtua paljon ympäri Suomen. Kun maisemat vaihtuvat tiheään tahtiin saattaa välillä käydä niin, että onkin vahingossa väärässä kaupungissa. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa, sillä tämä "pieni" vahinko vei minut vaasalaiseen Vohvelikahvila Ylikivaan, ja pääsin tutustumaan taas aivan uuteen kahvilaan.

Tällä kertaa työ vei minut siis Etelä-Pohjanmaalle ja tarkoituksena oli käydä samalla katsastamassa uusi vohvelikahvila Vaasassa, sillä se osui sopivasti ajoreittini varrelle. Koska olin sopinut vierailuni kahvilaan melko aikaisin, päätin ajaa Vaasaan jo edeltävänä päivänä.

Saapuessani Vohvelikahvila Ylikivaan esittelin itseni kahvilan omistaja Tuulialle, joka näytti hieman hämmentyneeltä saapumisestani. Hän ei ollut laisinkaan tietoinen vierailustani ja epäili olisinko oikeassa paikassa. 

Tehtyäni pari puhelua selvisi, että olin väärässä kahvilassa ja vielä kaiken lisäksi VÄÄRÄSSÄ KAUPUNGISSA.

Koska panikointi ei kannata ja Ylikiva näytti niin kotoisalta, päätin kaivaa kameran laukustani ja tilata kahvin. 

 

Ylikiva on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Täällä vanhemmat voivat rauhassa levähtää kahvikupillisen äärellä, kun lapset leikkivät vapaasti kahvilan leikkinurkkauksessa.

Kuten kuvista voi huomata, on paikan sisustus kodinomainen, mikä toi minulle sisäänastuessani erittäin tervetulleen ja lämpimän fiiliksen.

Pääsin jututtamaan kahvilan omistaja Tuuliaa, joka kertoi valmistavansa lähes kaiken asiakkailleen tarjottavan itse. Valikoimaan kuuluu Tuulian leipomia kakkuja ja piirakoita, vastapaistettuja suolaisia ja makeita vohveleita, sekä vaihtuvia lounaskeittoja.

Tiistaista launataihin Ylikivassa on tarjolla vohvelibuffet ja 10,80 eurolla asiakas saa syödä vohveleita niin paljon kun jaksaa. Vohvelit ovat saatavina myös munattomana, gluteenittomana ja maidottomana. 

Ylikivan osoite: Bouchtinkuja, Kauppapuistikko 10Vaasa

Aukioloajat: ti-pe: 11-16, la: 11-15

Lue lisää kahvilan omilta kotisivuilta! 

 

Kahviterveisin,

Maija

Pauligin 19. Paula