Vaaleat piparkakut ja Joulukahvi

14.12.2018

Kaneli ja kardemumma maustavat herkullista joulukahvia sekä näitä vastustamattomia vaaleita piparkakkuja! 

 

Vaaleiden piparkakun pehmeyden salaisuus on ihana mantelivoi ja makeutta tuo karamellinen vaahterasiirappi.

vegaaninen

valmistusaika: 30 min

2 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhoja

1,5 tl piparkakkumaustetta

1 tl Ceyloninkanelia

1 tl jauhettua kardemummaa

1 tl leivinjauhetta

reilu ¼ tl suolaa

0,75 dl sulatettua neitsytkookosöljyä

0,75 dl vaahterasiirappia

0,5 dl mantelivoita

Lisäksi: piparkakun kuorrutetta koristeluun

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet: jauhot, mausteet, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon sulatettu öljy, siirappi ja mantelivoi ja sekoita kaikki ainekset yhteen tasaiseksi taikinamassaksi.

Jaa taikinamassa kahteen osaan ja kauli taikina levyksi. Jos taikinaa tarttuu kaulimeen, voit antaa taikinan olla muutaman minuutin jääkaapissa ennen kaulimista. Voit jättää levyn melko paksuksi, jotta siitä saa helpommin tehtyä muoteilla piparkakkuja.

Paista piparkakkuja uunissa 5 minuuttia. Muista olla tarkkana paistoajan kanssa, sillä piparkakut tummuvat hyvin nopeasti. Piparkakkujen kuuluu jäädä melko vaaleiksi ja pehmeiksi. Koristele piparkakut tai nauti sellaisenaan ihanan mausteisen Pauligin joulukahvin kanssa.