Uuden Paulan mietteitä pestin alkaessa

Uskomatonta… Tässä sitä nyt istutaan, Vuosaaren paahtimolla omassa työhuoneessa keskellä kymmeniä perehdytysmateriaaleja ja satoja muistilappuja. Se, että juuri minusta on kovalla rytinällä tulossa Pauligin 19. Paula, on alkanut realisoitua vasta hiljattain.

Mennäänpä ajassa taaksepäin noin kolmen kuukauden verran aikaan kun laitoin hakemukseni Pauligin Paulaksi.

Pakko myöntää, että minulle Paula toi mieleen vain tumman neitokaisen kahvipurkin kyljessä oman kesämökin hyllyllä, eikä minulla ollut tietoakaan siitä, että tuo kahvityttö kuului sen ajan kuuluisimpiin hahmoihin ja nyt haettaisiin jo 19. Paulaa.

Tutustuin työtehtäviin ja ne tuntuivat siltä kuin kaikki aikaisemmat työtehtävät olisivat valmentaneet minua juuri Paulan työtä varten. Aloinkin välittömästi rakentelemaan pilvilinnoja ja haaveilemaan uudesta työtehtävästä, jonka saaminen tuntui kuitenkin hyvin kaukaiselta, jopa mahdottomalta.

Valintaprosessi oli hyvin monivaiheinen. Mitä edemmäs pääsin, sitä lähempänä unelmani oli. Muut hakijat karsiutuivat ympäriltä. Epätoivo ja toivo työn saamisen mahdollisuudesta alkoi vaihdella päivittäin. Pahimman epätoivon hetkellä myönnän nukkuneeni tyynyni alla Salaisuus-kirja, jonka välissä oli nykyisen Paulan kuvalla varustettu postikortti.

 Se hetki kun sain puhelun, että juuri minut on valittu, tuntui uskomattomalta ja luulen jopa menneeni pieneen shokkitilaan. Vasta päiviä tuon puhelun jälkeen pystyin tuulettamaan ja ymmärsin, että unelmani on todella käynyt toteen!

Nyt olen ollut täällä töissä kokonaiset kaksi päivää, pää pyörryksissä kaikesta uudesta. Silti minusta tuntuu siltä, että en malttaisi lähteä pois pöytäni äärestä vaikka kello lähentelee jo iltakuutta. En malta odottaa mitä kokemuksia tämä työtehtävä minulle tuo ja mitä kaikkea kivaa pääsen teidän kahvinystävien kanssa kokemaan.

Nyt mennään vielä nykyisen Paulan, Nooran, kanssa käsi kädessä kesäkuun alkuun saakka kovassa perehdytyksessä, jonka jälkeen pääsen vihdoin esittäytymään teille 6.6.2015, Hyvän kahvin päivänä!

Voit seurata ensiaskeleitani Paulana myös Instagramin puolella jo tutuksi tulleesta profiilista: @pauligin_paula.

Jännittävin, häkeltynein, innostunein ja malttamattomin terveisin,

Pauligin tuleva 19. Paula