Urheiluhullun päivä ei käynnisty ilman aamukahvia

Tapasin urheilija ja urheiluhullu Noora Toivon hänen lempikahvilassaan Pyymäen Omassa Tampereella. Juttelimme latte-lasien ääressä Nooran urheilu-urasta ja tietysti kahvista.   

Olet työksesi Celectus Oy:llä Urheiluhulluna, kerro mitä se tarkoittaa.

Testaan ammatikseni erilaisia urheilulajeja ja päivitän kokeiluistani someen. Tämä työ on minulle unelma-ammatti!

Milloin aloitit urasi?

Aloitin urheilun 12–13-vuotiaana. Kun olin aivan urani alussa ajattelin, että olisinpa joskus niin hyvä, että itsekin pääsisin junioreiden arvokisoihin. Nyt sellaiset ovat jo takana, mihin en pikku tyttönä uskonut edes pystyväni. Olen kasvanut urheilijaksi, vaikka olenkin aina tykännyt urheilla ja arki on pyörinyt sen ympärillä.

Olet lähdössä torstaina viiden viikon harjoitusleirille. Miten valmistaudut?

Viime viikon harjoittelin intensiivisesti. Maanantaina kävin hierojalla ja nyt on edessä kevyemmät kaksi päivää harjoittelun osalta. Pakkaaminen jää kyllä keskiviikkoon eli viimeiseen iltaan.

Miten kahvi näkyy urheilijan arjessa?

Päivä ei ala ilman aamukahvia ja päivän mittaan juon vielä kupin tai kaksi ennen iltakuutta.

Mikä on lempikahvisi?

Lempikahvini on kahviloissa nautittu latte tai mokka, tykkään suklaalla höystetystä kahvista. Kotona juon perinteisiä Juhla Mokka ja Presidentti -kahveja, vaikka sanoin kyllä juuri kotona poikaystävälleni, että meidän pitäisi kokeilla myös muita kahveja.

Kerro ikimuistoinen kahvihetki.

Kahviin liittyy aina positiivisia fiiliksiä. Työskentelen paljon kotona kirjoittaessani blogiani. Kahvihetki tarkoittaa silloin taukoa työstä ja kahvia hörppiessäni selailen nettiä tai katson telkkaria. Ikimuistoinen hetki on mökiltä kesäaamuna, kun muut eivät olleet vielä heränneet ja otin kahvikupin mukaan laiturille. Järven pinta oli aivan tyyni, silkkiuikku lipui vedessä ja kesäinen maisema avautui Näsijärven yli Näsinneulan suuntaan.

Haastattelun päätteeksi kävimme nappaamassa vielä selfien kevätauringossa.

Kevätterkuin,

Noora