Tutustu yleisimpiin kahvin sertifikaattimerkintöihin!

Kahvipakkausten kylkiä koristavat monenlaiset sertifikaattimerkinnät, mutta mitä ne todella tarkoittavat? Onko vastuullisuus riippuvainen sertifikaateista?

Luomu-merkitty kahvi on luonnonmukaisesti viljeltyä kahvia

Luomukahvin tuotannossa valmistukseen liittyvät menetelmät ja käytänteet eivät saa olla haitaksi ihmisten, kasvien tai eläinten hyvinvoinnille. Luomuelintarvikkeiden valmistuksessa on rajoitettu mm. sallittujen lisäaineiden ja valmistuksen apuaineiden määrää vain välttämättömiin. Luomutuotteiden tuotantoa ja markkinointia Suomessa valvovat Evira, ELY-keskukset, Valvira, kunnat ja Tullilaitos.

Lue lisää Luomu-sertifioinnista!

Fairtrade eli Reilu kauppa

Reilun kaupan standardien mukaisten raaka-aineiden valmistuksessa on noudatettu kansainvälisiä Reilun kaupan kriteerejä, ja tuotanto on sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävällä pohjalla. Reilussa kaupassa tuotteesta maksetaan viljelijälle vähintään takuuhinta, joka kattaa ympäristön ja ihmisten kannalta kestävän tuotannon kustannukset. Takuuhinnan ohella maksetaan Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu koko yhteisön hyväksi yhteisöä kehittäviin hankkeisiin. Järjestelmä on siis luotu parantamaan kehitysmaiden pienviljelijöiden ja tilojen työntekijöiden asemaa kansainvälisessä kaupassa.

Lue lisää Reilun kaupan periaatteista!

UTZ

UTZ Certified on maailmanlaajuinen sertifiointiohjelma, joka varmistaa ja todentaa vastuullisen tuotantotavan tiloilta lähtien. Ohjelma perustuu vaativaan toimintaohjeistukseen, joka auttaa viljelijöitä kehittymään viljelyn ammattilaisiksi ottaen huomioon ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin. Sertifioinnin edellyttämän ohjeistuksen mukaiset viljelymenetelmät parantavat sadon laatua ja nostavat tilojen tuottavuutta. Näitä keinoja ovat mm. lannoitteiden, veden ja energian asianmukaista ja säästeliästä käyttöä, lapsien koulunkäynnin edistämistä sekä työolojen, työoikeuksien, majoituksen ja terveydenhuollon edistämistä viljelyalueilla. Suurempi ja laadukkaampi sato yhdessä sertifioiduista tuotteista maksetun lisäkorvauksen kanssa nostaa viljelijöiden saamia tuloja.

Lue lisää UTZ-sertifioinneista!

 

Muistathan kuitenkin kulkiessasi sertifikaattien viidakossa, että yksin sertifikaatti ole vastuullisen kahvin tae. Maailmassa on sadoittain sertifikaatteja, joita harva kuluttaja tuntee. Lisäksi vastuullista kahvintuotantoa voidaan varmentaa erilaisin kehityshankkein.

Tutustu Pauligin vastuullisuustyöhön ja lue mielenkiintoinen artikkeli sertifikaattien maailmasta!

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top