Tutustu Presidentti Special Blend 2017 -vuosikertakahvin pakkauksen kuvitukseen!

7.6.2017

Presidentti Special Blend 2017 -vuosikertakahvi saa villin makunsa Sumatralta ja sen värikkään pakkauksen on suunnitellut paikallinen graafinen suunnittelija ja kuvittaja Arif Wicaksono. Pakkauksen kuvituksen tyyli noudattaa modernia indonesialaista taidesuuntausta nimeltä WPAP (Wedha’s Pop Art Portrait).

WPAP eli Wedha's Pop Art Portrait -tyylin on alkujaan tehnyt tunnetuksi indonesialainen kuvittaja Wedha Abdul Rashid, joka alkoi käyttää WPAP-kuvitustekniikkaa lehtien kuvittamisessa 1990-luvulla. Wedha Abdul Rashid on myös luonut tekniikkaa hyödyntäen muotokuvat monista tunnetuista kasvoista, kuten John Lennon, Mick Jagger, Indira Gandhi ja Bono.  

WPAP on geometrisen taiteen alalaji, jonka erikoisuutena ovat sen säännöt: tyylille ominaisissa muotokuvissa ei saa käyttää kaaria eikä muotokuvamallin todellista ihonväriä vastaavaa sävyä. Sen sijaan mallin piirteet tuodaan esiin suorilla linjoilla ja kulmikkailla muodoilla, jotka ovat kirkkaanvärisiä ja luovat keskenään kontrasteja. WPAP:n parissa työskentelee nykypäivänä aktiivisesti satoja taiteilijoita ja sitä voikin kutsua yhdeksi indonesialaisen modernin taiteen tyypillisimmäksi suuntaukseksi, joka varsinkin länsimaissa on toistaiseksi tuntemattomampi. WPAP on Etelä-Aasian vastine erityisesti Amerikassa ja Isossa-Britanniassa valloillaan olleille poptaiteen tyyleille.

 

Arif Wicaksono tutustui WPAP-tekniikkaan vuonna 2010 ja on jäänyt sille tielle. Nykypäivänä Arifin erikoisosaamista on WPAP:n alalaji, WPAP culture. Kuvitustyyli ilmentää indonesialaista kulttuuria modernein keinoin.

Työskentelyn ja opiskelun lomassa Arifilla on usein seuranaan kupillinen höyryävää kahvia. Se toimii paitsi mielialan kohottajana, myös sosiaalisena apukeinona: Arif kertoo tapaavansa usein ystäviään ja tuttaviaan kahvin äärellä.

”WPAP ja kahvi ovat molemmat mutkattomia ja vahvoja, siksi kai pidän molemmista.”

– Arif Wicaksono

Lähde: https://www.talenthouse.com/articles/have-you-ever-heard-about-wpap-art