Tutkittua tietoa kahvista ja terveydestä

11.6.2011

Uusinta kahvitietoa, sadoista tutkimuksista koostuva tietokanta, uusimpien tieteellisten tulosten yhdistyminen aiempiin... Jos viimeisin tieteellinen tutkimus kahvista ja terveydestä kiinnostaa sinua, kannattaa vierailla uudella kahvi ja terveys -aiheisella verkkosivustolla osoitteessa www.coffeeandhealth.org .

Sivuston aiheet liittyvät muun muassa sydän- ja verisuoniterveyteen, nestetasapainoon, urheilijan suorituskykyyn sekä tyypin 2 diabetekseen. Tiedot perustuvat uusimpaan korkeatasoiseen tieteelliseen tutkimukseen sekä taustatietoihin. Sivustolla on lisäksi vastikään julkaistujen tutkimusten kooste, jota päivitetään kuukausittain.

Englanninkielistä nettisivustoa pitää yllä Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC). ISIC on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka jäseniä ovat seitsemän suurta eurooppalaista kahvialan yritystä Paulig mukaan luettuna. ISIC on suunnannut sivuston erityisesti terveydenhuollon ammattilaisille, tutkijoille ja kahvialan ammattilaisille. Tieto on kuitenkin hyödyllistä kaikille kahvin ystäville, jotka haluavat oppia lisää kahvin, kofeiinin ja terveyden välisistä yhteyksistä.

KahvipavutMiksi kahvin yhteys terveyteen sitten kiinnostaa? ISIC:n Science Manager Roger Cook toteaa, että kahvia nauttivat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa kotona, matkalla ja työn äärellä, ja on olemassa tieteellisiä todisteita siitä, että kohtuullinen kahvin kulutus voi olla osa terveellistä tasapainoista elämäntapaa.

Jos suomenkieliseen tekstiin tarttuminen tuntuu helpommalta, kannattaa vierailla kahvi.net-sivustolla. Paahtimoyhdistyksen ylläpitämille verkkosivuille on koottu runsaasti kahviaiheista tutkimustietoa. Tiesitkö muun muassa sen, että kahvia juodaan Suomessa ennätyksellisen paljon?

Lähde: kahvi.net