Tunnelmia Göteborgin kahvimessuilta!

Olen ollut kaksi päivää Nordic World of Coffee 2015 -tapahtumassa Göteborgissa haistelemassa tämän hetken kahvialan trendejä. 

Pauligilla oli tapahtumassa oma osastonsa, jossa Paulig Instituutin ihanat kouluttajat Emmi ja Ulla valmistivat espressopohjaisia juomia. Osastolla oli esillä myös paljon keskustelua herättänyt Paulig Muki joka nappasi tiistai-iltana Best new product of the show 2015 -palkinnon! Hauska yksityiskohta osastollamme oli lamput, jotka oli valmistettu espressokoneiden vedenkuumentimista!

Kahvin käsinsuodatus ja artesaanikahvit ovat olleet jo pitkään kovassa huudossa, eikä tämä jäänyt huomaamatta tapahtumassakaan. Eniten mielenkiintoa minussa herätti Salt Lake Cityssä toimiva Alphadominche, joka tekee käsinsuodattamista koneellisesti. Laitteet olivat todella moderneja ja baristatkin silmää miellyttäviä…

Monien maiden kahvikulttuuri oli tapahtumassa hyvin esillä ja kävinkin maistelemassa indonesialaisia kahveja. En kuitenkaan päässyt maistamaan kuuluisaa Kopi Luwak -kahvia, joka kulkeutuu sivettikissan ruoansulatuskanavan läpi. Tämä on muuten yksi maailman kalleimmista kahvilaaduista.

Paikanpäällä käytiin myös monia kilpailuja liittyen kahviin ja kävinkin seuraamassa Latte Art -taitureiden suorituksia.

Reissu oli kokonaisuudessaan ihana, ja Götheborg ihastuttava kaupunki. Tänne pitää päästä vielä myöhemmin kesällä tutustumaan paikallisiin kahviloihin. Ainoastaan jäin ihmettelemään, miksi ainakin Suomessa kesän nousevaksi hitiksi ennustettu Cold Brew -kahvi loisti poissaolollaan.

Lisää tunnelmia tapahtumasta löytyy Instagramistani: @pauligin_paula

Rakkain terveisin

Maija