Tummassa Juhla Mokassa on sopiva joulumeininki

6.11.2020

Tänä jouluna Juhla Mokan sekaan laitetaan ripaus kanelia ja kardemummaa. Tummapaahtoinen Juhla Mokka -kahvi vastaanottaa parhaiten joulun mausteet. ”Jouluisia kahvijuomia kannattaa kokeilla myös kylminä versioina. Esimerkiksi perinteinen piparkakkulatte on nyt trendikästä nauttia kylmänä”, Pauligin Barista Instituutin kouluttaja Jori Korhonen ohjeistaa.

Pauligin Barista Instituutin kouluttaja Jori Korhonen nauttii jouluisista kahvihetkistä yhdessä perheensä ja ystäviensä kanssa. Tänä jouluna hän kehottaa kokeilemaan tuttua joulukahvijuomaa kylmänä versiona. Esimerkiksi perinteinen piparkakkulatte maistuu trendikkäästi kylmänä.

”Kylmien kahvijuomien suosio kasvaa Suomessa ja Euroopassa. Vaikka suomalaiset ovat tottuneet nauttimaan talvikuukausina lämpimiä juomia, myös meillä kylmien kahvijuomien suosio lisääntyy joulujuomina”, Korhonen kertoo.

Paulig Kulma tarjoaa tänä vuonna jouluisena kahvivaihtoehtona Juhla Mokka -kahvia, jonka sekaan on laitettu kanelia ja kardemummaa. Juoman kruunaa samoilla joulun mausteilla höystetty kermavaahto.

Vastaavan joulukahvin valmistus onnistuu helposti kotona: Lisää täyteen pannulliseen Juhla Mokka -kahvia teelusikallinen kardemummaa ja puolikas kanelia. Valitse mieluummin hieman karkeammaksi jauhettu kardemumma, ettei se tuki kahvin uuttumista.

”Joulun kahvihetkissä parasta on se, että on aikaa pysähtyä hetkeen ja nauttia. Jouluna ihmisillä on usein vapaa-aikaa, jolloin voi inspiroitua kokeilemaan uudenlaisia kahvimakumaailmoja perinteisten herkkujen ja traditioiden rinnalla.”

Joulutorttu ja Juhla Mokka sopivat täydellisesti yhteen

Korhoselle mieluisin jouluperinne on jouluaattoaamuna yhdessä perheen kanssa nautittu joulupuuro. Sen jälkeen perhe nauttii kahvin kanssa joulutorttuja.

”Kahvi ja joulutorttu ovat erinomaisesti toimiva makupari. Joulutortun rasvaisuus tuo runkoa vaaleapaahtoisen kahvin makuun, luumuhillo taas on aavistuksen hapanta, mikä sopii loistavasti yhteen vaaleapaahtoisen kahvin hapokkuuden kanssa.”

Korhonen itse suosii joulu- ja talviaikana tummaa kahvia. Esimerkiksi Juhla Mokan tummimman variantin paahtoaste on neljä. Se sopii erinomaisesti erilaisiin jouluisiin kahvijuomiin.

”Minulle tummin Juhla Mokka sopii parhaiten jouluun. Siinä on sopivaa meininkiä ja tumma kahvi tukee parhaiten mausteisia makuja. Talvella kaipaa usein hieman tymäkämpiä makuja, kun taas kesällä vaalean Juhla Mokan raikkaus ja kepeys puhuttelevat.”

Jouluun kuuluu aina suklaa. Myös suklaan kanssa Korhonen suosittelee juomaan tummapaahtoista kahvia.

”Suklaa jyrää vaalean Juhla Mokan maun, kannattaa siksikin valita joulukahviksi tummempi vaihtoehto suomalaisten rakastamasta kahvista.”

Sahramia ja neilikkaa arabialaiseen tapaan

Kokeilunhaluisimmille Korhonen ehdottaa tänä jouluna perinteistä arabialaista tapaa nauttia kahvia. Kardemumman ja kanelin lisäksi kahviin lisätään tähtianista, neilikkaa sekä ripaus sahramia.

”Jos oikein haluaa villiintyä, suosittelen kokeilemaan tämänkaltaista makuelämystä. Lopputulos on aika hauskan mausteinen kokemus. Juhla Mokka -kahvista tähänkin reseptiin sopii parhaiten kaikkein tummin paahtoaste”, Korhonen kertoo.

Itse hän aloitti kahvin nauttimisen jo lapsena isovanhempiensa luona.

”Kahvimuistoni liittyvät vahvasti isoäitini kanssa vietettyyn aikaan. Se taisi olla juuri joulunodotuksen aikaa mummolassa, kun maistoin ensimmäisen kerran kahvia. Mummolassa juotiin aina Juhla Mokkaa.”

Lue myös Juhla Mokka -kahvin brand managerin Laura Ilosen ajatuksia siitä, miksi Juhla Mokka on Jouluntekijöiden kahvi.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top