Tummapaahtoinen Juhla Mokka -kahvi ja kantarellipiirakka siivittävät pehmeästi syksyyn

Heinäkuisena tiistaina suuntasin matkani kohti Suomenlinnaa. Lelumuseon ystävällinen väki ja historian havina tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Päivä sujui kuin siivillä Reilun kaupan luomukahvipavuista valmistettua Mundo-kahvia tarjoillen ja asiakkaiden kanssa rupatellen. Kotimaisten matkailijoiden lisäksi monet turistit olivat kiinnostuneita kuulemaan työasustani ja Paulan historiasta.

 Kotiin lähdön koittaessa sain kivasta päivästä muistoksi ihastuttavan reseptikirjan. Lelumuseon omistaja Petra Tandefelt on kirjoittanut Nallerouva Hunajapurkin Herkkukirjan. Kirjasta löytyy ohjeita eri tilanteisiin ympäri vuoden. Suurena sienten ystävänä inspiroiduin kokeilemaan sienipiirakkareseptiä, sillä onhan sieniaika nyt parhaimmillaan. Sovelsin ohjetta hieman sen mukaan, mitä kotoa löytyi. Hyväähän siitä tuli ja piirakan kruunasi Juhla Mokka Tumma Paahto -kahvi. Kokeile sinäkin! 

Paulan Kantarellipiirakka

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

100 g voita

2 rkl vettä

Täyte:

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

½ l kantarelleja

Santa Maria Forest Blend -mausteseosta

Munamaito:

2 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

ripaus valkopippuria

2 dl juustoraastetta

Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää voi nokareina suoraan jääkaapista. Nypi seos käsin tasaiseksi ja lisää vesi. Pyöritä taikina palloksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja levitä taikina tasaisesti pohjalle sekä reunoille paperin päälle. Tee haarukalla reikiä pohjaan ja laita jääkaappiin jähmettymään n. 10 minuutiksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Hienonna sipulit paistinpannulle ja kuullota niitä öljyssä.  Lisää puhdistetut kantarellit ja anna hautua pannulla kunnes sipulit ovat kypsiä, kuitenkaan niitä ruskistamatta. Väännä Santa Maria Forrest Blend -myllystä muutaman kerran sieni-sipuli-seoksen päälle.

Siirrä taikina jääkaapista uuniin ja paista n. 10 minuuttia. Sekoita munamaidon ainekset ja lisää sieni-sipuli-seos pannulta sekaan. Kaada täyte esipaistetun taikinan päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista piirakkaa vielä 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile!Nauti sienipiirakan seurana mukillinen tummapaahtoista Juhla Mokka -kahvia!

Ensimmäinen kuva on Petra Tandefeltin Nallerouva Hunajapurkin Herkkukirjasta.

Herkullisin kahviterveisin,

Noora

Tags 
Blogimerkintä
Makupari-palvelu
Paulan työ
Suomenlinnan Lelumuseo
Pauligin Paula
Juhla Mokka Tumma Paahto
makuparit
Mundo
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›