Tiesitkö tämän kahvinsuodattimista?

Saksalainen Melitta Benz kehitti ensimmäisen kahvinsuodattimen jo vuonna 1908. Suppilon ja suodatinpaperin avulla kahvinpurut saatiin erotettua kahvista yksinkertaisella tavalla.

Paulig aloitti Melitta-suodattimien ja -suodatinpapereiden tuonnin 1956.

Pauligin konsulentit kiersivät maata esittelylaukkuineen ja opettivat ihanteellista kahvijuoman valmistusta. Ensimmäiset Melitta-kahviautomaatit tulivat Suomen markkinoille 1967.

 Alun perin pyöreä, tasapohjainen Melitta-suodatin sai nykyisen suppilomuotonsa 1930-luvulla.

Pauligin valikoimaan kuuluivat aluksi suodatinpaperit ja värilliset fajanssisuodattimet. Konsulentit esittelivät uutta kahvinvalmistusmenetelmää ja taivuttelivat perheenemäntiä luopumaan kahvin ”keittämisestä” pannussa, sillä Melitta suodattaa Pauligin laadukkaista kahveista vieläkin parempaa kahvijuomaa.

Melitta-suodatinpaperin läpi vesi valuu ihanteellisella nopeudella, ja kahvin aromit irtoavat mahdollisimman tarkasti.

Näin Melittaa mainostettiin Pauligin julisteessa vuonna 1963

Melitta on vastuullinen valinta

Jatkossa kaikkiin Melitta-suodatinpapereihin tulee FSC-merkintä. FSC-merkki takaa sen, että kaikki Melitta-suodatinpaperit valmistetaan vastuullisen metsänhoidon periaatteita kunnioittaen. Tuotteiden raaka-aineet tulevat FSC-sertifioiduista metsistä, joissa ympäristö- ja sosiaalisiin olosuhteisiin on kiinnitetty huomiota tuotantoketjun jokaisessa vaiheessa metsänomistajista tuotteita valmistavaan yritykseen.

Lisätietoa: http://finland.fsc.org/

Myös Joutsenmerkki säilyy Melitta® Original, Melitta® Gourmet, Melitta® Intense ja Melitta® Mild –tuotteissa edelleen jatkossa.

 Ystävällisin kahviterveisin

Ulla

Pauligin 17. Paula

Melittan suodatinpaperit ovat laadukkaita ja niiden puhtaus on ollut tärkeä laatutavoite alusta saakka. Mikrohuokoset varmistavat, että vesi valuu suodattimen läpi ihanteellisella nopeudella irrottaen tarkasti kahvin aromit.
 
 
Tags 
Melitta
Blogimerkintä
Melitta Benz
FSC
suodatinpaperi
Melitta-suodatinpaperi