Tarinoita Pauligilta, osa 4: Hieno ja täyteläinen Juhla Mokka

19.11.2014

Suomen suosituin kahvimerkki täyttää 85 vuotta!

Lähes joka toinen Suomessa nautittu kahvikupillinen on Juhla Mokka -kahvia. Suomalaista makua miellyttävä, vaaleapaahtoinen kahvinautinto syntyy sekoittamalla huolellisesti valittuja arabica-kahvilaatuja.  Reseptissä voi olla jopa toistakymmentä raakakahvilaatua, jotka tuodaan Brasiliasta, Kolumbiasta, Keski-Amerikasta ja Afrikasta. Juhla Mokka -sekoituksen runkokahvina käytetään brasilialaista Santosta, jolle täyteläisyyttä ja hienoa aromia antavat tukikahvit Keski-Amerikasta ja mausteisuutta kahvilaadut Afrikasta.

Kahvisatojen maku vaihtelee kasvupaikan ja kasvukauden luonnonolojen mukaan. Niinpä sekoitukset on ”sävellettävä” yhä uudelleen, jotta tuttu maku pysyy tasalaatuisena ja yhtä hyvänmakuisena vuodesta toiseen. Oikea makuprofiili on periytynyt vuosien saatossa päämaistajalta toiselle.  Työ on hyvin pitkäjännitteistä ja vaatii vuosien harjoittelua. Makumuistin täytyy olla tarpeeksi kehittynyt, jotta se muistaa monen vuoden satokausivivahteet ja niihin liittyvät toimenpiteet, joilla lopputulos on saatu halutunlaiseksi eli Juhla Mokka -kahvin makuiseksi. Makumuistia ei pysty harjaannuttamaan ellei omaa hyvää makuaistia luonnonlahjana.

Juhlasekoitus nro. 25, josta kaikki alkoi!

Alkuaan kahvisekoituksilla oli vain sarjanumerot. Kun Pauligin paahtimo täytti 25 vuotta vuonna 1929, juhlan kunniaksi kahvisekoitus N:o 25 sai nimen Juhlasekoitus. Sen tunnusväreiksi vakiintuivat punainen ja kulta. Hienosta ja täyteläisestä Juhla Mokka -kahvista tuli vuonna 1974 Pauligin suurin kahvimerkki ja viisi vuotta myöhemmin Suomen suosituin kahvi.  Ja näin on yhä edelleen.

Lähes kaikki suomalaiset tuntevat Juhla Mokka -kahvin maun. Eniten kysytyt kysymykset kuluttajapalvelussakin liittyy Juhla Mokka -kahviin. Miksi Juhla Mokka ei maistu samalle kuin ennen tai oletteko muuttaneet reseptiä, kun en saa kahviini tuttua makua. Niinpä Juhla Mokka onkin kahveistamme se, joka vaatii eniten rakkautta ja huolenpitoa.

Toivomme, että Juhla Mokka -kahvi on osa suomalaisten arkea ja juhlaa vielä monia vuosikymmeniä eteenkinpäin!

 

Pauligin maistotiimi onnittelee 85-vuotiasta kansalliskahviamme juhlaryystöllä!

 

Tutustu juhlavuoden tekoihin!