Syysloman kahvilavinkit maailmalle!

13.10.2014

Suuntaatko syyslomalla kotimaan rajojen ulkopuolelle? Nautinnollinen kahvihetki kuuluu lomaan ja mielenkiintoisimmat kuppilat löytyvät usein lyöttäytymällä paikallisten kahvinystävien kannoille. 

Laura Pollari on 2,5 vuotta New Yorkissa asunut vapaa kirjoittaja, jolle maistuu aina hyvä kahvi. Laura kirjoittaa myös hyväntuulista blogia ja paljasti parhaat kahvitteluvinkkinsä entiseen kotikaupunkiinsa.

1.  Rauhallinen aamiaishetki

East Villagessa sijaitsevan Cafe Mochan terassi on tunnelmaltaan täydellinen aamiais- ja kahvittelupaikka. Aamiaisen kyytipojaksi suosittelen paikan nimikkokahvia, joka tarjoillaan jätti-isoista kupeista todelliseen jenkkityyliin.

Cafe Mocha

116 2nd Avenue, New York, NY 10003

2. Paras take away -paikka puistokävelylle

New York on take away -paikkoja pullollaan! Jos voi suositella vain yhtä, Oslo Coffee Roasters on nappivalinta. Brooklynin Williamsburgissa sijaitsevasta kulttikahvilasta pääsee kätsysti kävelylle vaikkapa paikallisten suosimaan McCarren Parkiin.

Oslo Coffee Roasters

133 Roebling Street, Brooklyn, NY 11211

http://www.oslocoffee.com/

3.  Kotoisa hengailupaikka

Astetta hipsterimpi vaihtoehto, Brooklynin Bed-Stuyissa sijaitseva Skytown kuuluu tunnelmallisten olohuonekahviloiden kärkikastiin. Jos junamatka ei ole este, suosittelen tutustumaan tähän budjettihelmeen esimerkiksi brunssin merkeissä: aamupalamenulla mikään ei maksa kymmentä dollaria enempää. 

Skytown

921 Broadway, Brooklyn, NY 11206

http://www.skytownbk.com/

 

Suuntaatko lähemmäs kuin Atlantin taa?

Kotimaan kaikuja Lontoossa tarjoaa The Nordic Bakery. Kulttikahvilassa tarjoillaan Pohjoismaiden kahvikulttuurin olennaisuuksia kanelipullista karjalanpiirakoihin ja kyytipojaksi erinomaista suodatinkahvia. Paikka on käymisen arvoinen vaikka koti-ikävä ei olisikaan päässyt matkailijaa yllättämään. Lue The Nordic Bakerysta lisää kahvijutustamme!

Tallinna tarjoilee valtavan määrän tunnelmallisia ja persoonallisia ”kohvikeja”. Paulig Instituutin blogi esittelee niin tasokkaasta kahvivalikoimasta tunnettuja, kuin omaperäisellä tunnelmallaan hurmaavia paikkoja.

Mikäli syyslomasi kohokohta on ruskaretken nokipannukahvit, katso Paulan vinkit täydelliseen nuotiokahviin!

 

Kahvintuoksuista syyslomaa!

 

Jutun kuvat: Laura Pollari