Syyskuun kuluttajakysymys: Miksi uutuuskahvi painaa vain 400g?

5.10.2016

Kahvin maku syntyy paahdossa.

Syksyn kahviuutuuksissamme on useita erilaisia kahvisekoituksia, eri paahtoasteita ja myös eripainoisia pakkauksia. Miksi kahvipaketin paino voi vaihdella?

Paahtaminen on kahvin valmistuksen keskeinen vaihe. Paahdossa vihreät raakakahvipavut muuttuvat ruskeiksi, niiden aromi ja maku kehittyvät. Paahtoajan pituudesta ja paahtolämpötilasta riippuen kahvista tulee paahtoasteeltaan joko vaaleaa, keskipaahtoista, tummaa tai erittäin tummaa. Paahtoaste vaikuttaa suuresti tuotteen makuun. Vaaleassa paahdossa kahveissa on runsaasti hapokkuutta ja niiden luontaiset erityispiirteet tulevat parhaiten esille. Tummassa paahdossa kahvin aromikkuus ja täyteläisyys korostuvat, kahvi on pehmeämpää ja tasaisempaa.

Paahdettaessa kahvipapu lähes kaksinkertaistuu kooltaan ja kevenee hieman kosteuden haihtuessa. Mitä pidempi on paahtoaika ja tummempi paahtoaste, sitä enemmän kahvin tilavuus kasvaa.

Koska vakuumipakkausten tulee logistisista syistä olla tasakokoisia, ei esimerkiksi Juhla Mokka Tosi Tumma  tai Paulig Café Havanna -pakkaukseen mahdu 500 grammaa kahvia. Muutoin pakkauksesta tulisi muita suurempi, eikä sen lavaaminen kauppaan toimitettavaksi onnistuisi.

Tästä samasta syystä Pauligin tummapaahtoisin kahvi Paulig Parisien -kahvipakkaus on 400 gramman painoinen.

Kokeile ja nauti erilaisista paahtoasteista! Vinkit sopiviin makupareihin löytyvät http://www.paulig.fi/makuparit

 

Maistuvia kahvihetkiä toivottaa Kaisa kuluttajapalvelusta