Syksy maistuu cappuccinossa

En tiedä mitään parempaa kuin käpertyä sohvan nurkkaan villasukat jalassa ja hyvä kirja sylissä. Muuttokiireiden vihdoin hellitettyä, voin nauttia syksyisistä illoista uudessa kodissani. Kaiken kruunaa aivan käden ulottuvilla oleva lämmin kahvijuoma.

Alkuviikolla olin mukana Barista-kursseilla ja niinpä intouduin kokeilemaan erilaisia espressopohjaisia reseptejä. Suosikikseni nousi cappuccino, joka on maustettu vivahduksella vaahterasiirappia ja kanelia. Tulevana viikonloppuna saan kauan odotetun vieraan Tanskasta ja tapaan rakkaan ystäväni pitkästä aikaa. Aion valmistaa meille syksyiset cappuccinot. Kokeile sinäkin!

Maple Cappuccino

1 annos (30ml) espressoa

1 dl maitoa

1 cl vaahterasiirappia

2 hyppysellistä kanelia

Annostele vaahterasiirappi cappuccino-kuppiin ja ripottele päälle kaneli. Valuta espresso siirapin päälle ja kaada lopuksi vaahdotettu maito cappuccinon tapaan. Vaihtamalla maitovaahdon kaatotapaa saat pintaan erilaisia kuvioita.

Nautinnollisia kahvihetkiä alkavaan viikonloppuun toivottaa,

Noora

 

Päivitys 20.9.2013 klo 15.30: Kahvijuoman nimen kirjoitusvirhe korjattu

Tags 
cappuccino
Blogimerkintä
Paulig Instituutti
Barista
Barista-kurssi
Paulan työ
Maple Cappuccino