Suomea ristiin rastiin

5.8.2011

Pauligin Paulan kesäkuukaudet ovat vauhdikkaita. Olen kiertänyt ympäri kesäistä Suomea aina lännestä itään ja etelästä pohjoiseen. Ohjelmassa on ollut niin isompia kesätapahtumia kuin jokavuotisia vierailuja pienissä kahviloissa, ja vastaanotto on aina ollut iloinen.

Visavuoren taiteilijakodin sisustus on täysin alkuperäisessä kunnossa 1900-luvun alusta.

Ateljeen yhteydessä oleva kahvio täyttyi kuumanakin kesäpäivänä kahvittelijoista.

Frezzan Black Toffee-uutuusmaku maistui museovieraille helteisessä säässä.

Visavuori

Valkeakosken Sääksmäessä, mistä Pauligin Paulan kansallispukukin on kotoisin, sijaitsee kuvanveistäjä Emil Wikströmin Visavuori-niminen entinen taiteilijakoti ja ateljee. Ateljeen yhteydessä sijaitsevassa kauniissa kahvilassa olen vieraillut aina aikataulun joustaessa. Aurinkoisena alkuheinäkuun torstaina ehätin jälleen kuparipannun kera paikalle. Tarjolla oli vastakeitetyn ja höyryävän kuuman Juhla Mokka -kahvin lisäksi Frezzan Black Toffee -uutuusmakua kesäpäivän viilennykseksi.

Tangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinoille suuntasin suoraan Oopperajuhlien humusta. Tangokansalle tarjottiin Pauligin kahvia ennen finaaliesityksen alkua vip-tilaisuudessa, johon pääsi osallistumaan etukäteen lipun ostamalla. Samalla reissulla kuvattiin jo materiaalia ensi vuodeksi kahviammattilaisten Barista-lehteen.

Paulat kohtasivat Kauppatorilla, kun edeltäjäni Anni Tarhonen löytyi torilta kahvittelemasta.

Saksalaiset Kerstin ja Klaus nauttivat Juhla Mokkaa Suomen-lomallaan.

Paulan vierailu Toripoikien kahviossa on traditio jo lähes parin vuosikymmenen takaa.

Kauppatori

Kauppatorilla sijaitsevassa Toripoikien kahvilassa on Paulan vierailu jokakesäinen traditio. Tänä kesänä päivämäärää jouduttiin kertaalleen siirtämään kurjan kelin takia, mutta heinäkuisen kesäisenä keskiviikkona olosuhteet osuivat kohdalleen, ja aurinko helli kahvittelijoita. Asiakaskunta oli hyvin kansainvälistä ja tunnelma kuin Keski-Euroopasta; ainut asia, joka muistutti kotimaan kamarasta, oli kevyessä kesätuulessa hulmuava Sääksmäen kansallispuku.

Hyvää loppukesää kaikille!