SUOMALAISILLE KAHVI ON SYDÄMEN ASIA

hkp2008On aamukahvit, päiväkahvit, saunakahvit, ristiäiskahvit, aurinkoisella terassilla nautitut kahvit, metsän keskellä keitetyt pannukahvit. Aina on hyvä syy nauttia kahvit. Minulla oli tapana juoda veljeni kanssa välikahvit. Kun ei ollut muutakaan, niin juotiin sitten ainakin kahvit. Eikä koskaan ole niin kiire, ettei ehtisi kupillista nauttia. Aamuruuhkaa seuratessa voi nähdä kahvikupin yhä useamman mukana. Take-away kahvi kulkee helposti mukana, minne ikinä meneekin.

Suomessa asuu maailman innokkain ja laatutietoisin kahvinjuojakansa. Olemme ansainneet tässä lajissa kultaisen mitalin. Jokainen suomalainen juo keskimäärin 4–5 kupillista kahvia päivässä. Kahvin tulee olla laadukasta, jotta se maistuu suussa hyvälle. Olemme myös onnekkaita siinä suhteessa, että vesijohtovetemme on puhdasta ja hyvälaatuista. Myös se omalta osaltaan takaa nautinnollisen kahvielämyksen. Suomalainen kahvikulttuuri on omaleimaista ja rikasta. Suosimme vaaleapaahtoisia kahveja, kuten Juhla Mokka ja Presidentti. Näistä kahveista on tullut jokapäiväisiä vieraita kahvipöydässämme. Jo kahdeksankymmenen vuoden ajan suomalaiset ovat nauttineet näitä tunnettuja kahveja!

Suomalaisten kahvihetket ovat täynnä tunnetta. Jokin yksittäinen kahvihetki on saattanut piirtyä muistiin ja jättää sinne lähtemättömän jäljen. Minulle ehkä mieleenpainuvin kahvihetki on ollut edellisen työni parissa, päiväkodissa. Siellä aina iltapäivisin, lasten päivälevon aikaan, yksi aikuisista valvoi lasten lepohetkeä. Samalla aikaa, kun sängyistä kuului pientä unista tuhinaa, hoitaja istui vilttiin kääriytyneenä nojatuolissa nauttimassa höyryävää kahvia. Rauhallinen hetki, täynnä lämpöä ja suloisuutta. Mikä on ollut sinun nautinnollisin kahvihetkesi? Lähetä kuva tai kertomus kesän parhaasta kahvihetkestäsi minulle osoitteeseen anni.tarhonen@paulig.fi. Paras kahvihetki palkitaan kahvipalkinnolla ja kuvasi julkaistaan seuraavassa Paulan päiväkirjassa!

Vinks vinks, Ihanaa, että moni on huomannut edellisen kuukauden vinkit siitä, että minulta saa kotiinsa kultaisen kahvimitan. Tarjous on edelleen voimassa ja mielelläni autan muutenkin teitä kahvinystäviä kaikissa kahviin liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä lähettämällä postia Paulalle!

Tags 
Juhla Mokka
Presidentti
vinkki
Blogimerkintä
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›