Sunnuntai

10.7.2010

Pitkä viikko takana, käsillä hidas sunnuntaiaamu.

Ruisleipää, voita, tuorepuuroa, puolukoita, mehua. Täydellisen aamupalan ainekset...

..kalenteri näyttää odotettua leffa- ja ruokaitaa...

...ja juuri kun luulin, ettei aamuhetkeni tästä voisi parantua, keksin tehdä valkosuklaakahvia. Nam!

Valkosuklaakahvi (yhdelle)

tummapaahtoista, vahvaa kahvia

maitoa

n. 4 palaa valkoista suklaata

valkoista suklaata pinnalle

Keitä kahvi. Kuumenna maito kattilassa tai mieltymystesi mukaan vaikka mikroaaltouunissa. Lisää maidon joukkoon kuumennuksen yhteydessä valkoisen suklaan palaset, jotka mukavasti sulavat sekaan. Kaada lempimukiisi kahvi, sitten valkosuklaamaito. Raasta halutessasi pinnalle vielä valkoista suklaata. Mikäli haluat maidon sijaan kahviisi maitovaahtoa, kannattaa maito kuumentaa ja suklaa sulatella erikseen, sillä suklainen maito ei vaahtoudu kovin ketterästi.