Suklaiset pashaleivokset ja Paulig Papua New Guinea
Kävin läpi reseptikansiotani (lue: kaaosmainen kasa lehdistä leikattuja reseptejä, joista suurinta osaa en ole edes ikinä testannut!) ja löysin mielenkiintoiselta kuulostavan vaihtoehdon pääsiäispöytään jälkkäriksi. Miltäs kuulostaisi suklaiset pashaleivokset?
Suklaiset pashaleivokset
16 kpl
Cookies-suklaamuropohjat:
1 pkt cookies suklaamurotaikinaa
kypsälle muropohjalle:
n. 1 dl aprikoositölkin lientä
n. 2 dl aprikoosihilloa tai -sosetta
Rommirusinapasha:
1 tlk kuohukermaa
½-1 dl sokeria
½-1 rkl vaniljasokeria
1/3 tl inkivääriä
1 tlk maitorahkaa
1 dl mantelirouhetta
1 dl rusinoita
1 dl kuivattuja papaijan / mangon paloja
3 rkl rommia
koristeeksi:
suklaamuna -pääsiäisrakeita
siruunamelissan lehtiä
aprikoosisuikaleita
1) Esivalmistele rommirusinat: laita rusinat js kuivatut hedelmän palat pieneen lasiin, jossa on rommia.
2) Sulata cookies suklaamurotaikina hieman levyt toisistaan irroitettuina (paketissa on aina kaksi levyä). Jaa kumpikin taikinalevy kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat silikoni- tai folio-leivosvuokien pohjille ja reunoille.
3) Kypsennä leivospohjia 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8-10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, suklaa palaa herkästi. Jäähdytä pohjat.
4) Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se ja lisää rahka. Lisää seokseen mantelirouhe ja rommirusinat ja hedelmäpalat liemineen. Kostuta muropohjia hieman ja levitä päälle aprikoosihilloa tai -sosetta. Levitä päällimmäiseksi pasha. Mikäli leivokset tarjoillaan heti, niitä kannattaa kostuttaa reilusti. Jos leivokset tarjoillaan myöhemmin (säilytetään jääkaapissa), riittää kevyempi kostutus, sillä täyte pehmentää pohjaa.
5) Koristele kauniisti pääsiäismunin ja/tai aprikoosisuikalein ja tuorein yrtein.
Menu-kokonaisuuden kruunaa jälkiruoka ja kahvi! Usein jaksetaan miettiä jälkiruokaan asti kaikille ruoille sopivat viinit kumppaneiksi mutta kun menu lähenee loppuhuipennustaan unohdetaan makuparien yhdistäminen yhtäkkiä kokonaan. Siispä päätin auttaa teitä vinkkaamalla hyvän reseptin ja sille mainion kahvin pariksi. Suklaisista pashaleivoksien kaveriksi suosittelen Pauligin alkuperämaakahvia Papua New Guineaa. Papua New Guinea vaatii kaveriltaan vahvaa luonnetta ja tässä jälkkärissä sitä löytyy. Leivosten rommi, mango ja suklaa korostavat kahvin runsasaromista makua sekä makean mausteisesta jälkimakua, jossa korostuu mangon ja tummaksi paahdetun kaakaon herkulliset vivahteet. Nautinnollisia kahvihetkiä jälkkärin kanssa ja ilman! t.Ulla