Saksanpähkinä-mascarpone-kahvikakku

12.11.2010

Löysin BBCGoodFoodin sivuilta joukon hurmaavan inspiroivia kakkuohjeita, ja vaikken kova kakkuleipuri olekaan, oli pakko päästä kokeilemaan ainakin yhtä ihan heti. "Boozy coffee & walnut cake" puhutteli ensiselaamalla eniten, sitäpä siis.

Tein puolikkaan annoksen, mutta tästä tuli nautinnollisen yltäkylläistä siitä huolimatta. Ensinnäkin siksi, että kakku sisältää espresson, mascarponen ja muscovadon kaltaisia luksusraaka-aineita. Toiseksi siksi, että kakku sisältää törkeän reippaasti voita ja sokeria. Oli muuten aika hyvää!

Kirjoitan alle ohjeen puolikkaan kakkutaikinan mukaan, mutta kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa myös alkuperäinen nettisivu. Etenkin kuvan vuoksi, sillä kuva jos mikä kielii että ehkäpä allekirjoittaneella olisi vielä hieman petrattavaa kakkujen saralla…

Pieni mutta överi kahvi-pähkinäkakku

Kakkupohja:
100 g sokeria
100 g pehmeää voita
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
100 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
n. 5 saksanpähkinän puolikasta
2 tl espressokahvia

Kuorrute:
250 g mascarpone-tuorejuustoa
n. 50 g muscovado-sokeria
3 tl espressokahvia
saksanpähkinöitä koristeluun

*Aloita kuumentamalla uuni 190°C:n lämpöön. Uunin kuumetessa asettele saksanpähkinät (sekä taikinaa että kuorrutetta varten varatut) leivinpaperille ja lykkää uuniin paahtumaan. Paahda niitä noin kymmenen minuuttia. Ota sitten taikinaa varten erilleen 5 pähkinänpuolikasta, hienonna ne. Säästä loput täytettä varten.
*Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella keskenään sekaisin kaikki taikinan ainekset, kunnes taikina on pehmeää ja tasaista. (Yksinkertaista, eikö totta!?)
*Voitele tai leivinpaperoi uunivuoka, levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista uunin alatasossa noin 20 minuuttia, kunnes kakun pinta on kullanvärinen ja kakun pinta palautuu kevyesti painettaessa sienimäisesti ennalleen. Anna jäähtyä, ja kumoa tai nosta kakku vuoastaan.
*Vatkaa kuorruteen ainekset tasaiseksi vaahdoksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja reunoille. Koristele saksanpähkinöillä.