Ronald Mc Donald Lastentalosäätiön hyväntekeväisyysgolf

Lapsen sairastuessa vakavasti on perheen huoli ja hätä suuri. Ronald Mc Donald Talo on tarjonnut pitkäaikaissairaiden lasten perheille kodinomaisen turvasataman lähellä HYKS:in Lastenklinikkaa jo 20 vuoden ajan. Tämän tärkeän asian mahdollistamiseksi Ronald Mc Donald Lastentalosäätiön hyväntekeväisyysgolf pelattiin tänä vuonna jo 20. kerran. Nyt, kun olen toiminut Paulana jo yli vuoden, muutamat tapahtumat ovat perinteiksi muodostuneita ja pääsen kokemaan ne uudelleen.    

Ronald Mc Donald Lastentalosäätiön hyväntekeväisyysgolf oli toinen kerta Paula urani aikana. Kun viimevuonna osallistuin tapahtumaan, en ollut vielä tuolloin ehtinyt kesän kiireiltäni vierailemaan Ronald Mc Donald Talossa. Vaikka vuosi sitten tiesin kyllä olevani mukana erittäin tärkeän asian puolesta, sai tapahtuma minulle täysin uudet mittasuhteet Talossa vierailuni jälkeen.

Kevään vierailu Ronald Mc Donald Talossa oli minulle liikuttava kokemus, kun ymmärsin, kuinka korvaamatonta Talon olemassaolo on pitkäaikaissairaiden lapsien perheille.

Ronald McDonald Talo on tarkoitettu pitkäaikaissairaiden lasten perheiden majoittamiseen silloin, kun heidän lapsensa ovat hoidossa HYKS:in Lastenklinikalla.

Talossa asutaan kodinomaisesti ja jokaisella perheellä on käytössään oman huoneen lisäksi yhteiset sauna- ja keittiötilat. Talo sijaitsee vain 800 metriä Lastenklinikasta, jossa vanhemmat viettävät päivänsä hoidossa olevan pienokaisensa luona. Talo on monelle perheelle henkireikä, jonne he pääsevät nukkumaan, rauhoittumaan ja suorittamaan normaaleita päiväaskareita. Talon muilta asukkailta saatu vertaistuki on korvaamatonta. 

Yksi perhe asuu talossa keskimäärin kaksi viikkoa, mutta pisimmillään majoituksessa ollaan oltu jopa 14 kk. Talossa yöpyminen maksaa ainoastaan omavastuun verran, joka on keskimäärin 10€ / vuorokausi.

Ronald McDonald Lastentalosäätiö on siis voittoa tavoittelematon säätiö, joka kerää varoja ja ylläpitää Talon toimintaa yhteistyökumppaneiden tukemana. Myös RML-hyväntekeväisyysgolftapahtuman varat menevät suoraan Talon ylläpitoon, asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseen, mutta tärkeimpänä asumisen omavastuun pitämiseen alhaisena Talon asukkaille.

Paulig on ollut mukana hyväntekeiväisyysgolftapahtumassa joka vuosi. Kuvassa Pauligin golftiimi. Valitettavasti sijoituksia ei tänä vuonna tullut, mutta sehän ei näissä peleissä olekaan tärkeintä.

Paulig virkisti pelaajia väylä kolmosen varrella New York -kahvilla ja muilla herkuilla. Viimeistään tästä peli lähti jokaisella kulkemaan ja kahvin voimalla pallot lyötiin oikeaan suuntaan.

Vinkki: Paulig New York -kahvi ja suklaacookie toimivat täydellisesti yhdessä! 

Mikäli olet kiinnostunut kantamaan kortesi kekoon hyvän asian puolesta, lue Ronald Mc Donald Lastentalosäätiön omilta nettisivuilta, kuinka voit auttaa ja olla mukana tukemassa. 

 

Kiitos upeasta päivästä järjestäjille sekä pelaajille. Jatketaan hyvän tekemistä ja pidetään toisistamme hyvää huolta!

 

Terveisin

 

Maija

Pauligin 19. Paula