#retkikahvi, eli nokipannukahviohjeet ruskaretkelle!

Ei muuta kuin reppu selkään, eväät, kahvi sekä nokipannu mukaan ja ruskan kirjomaan metsään retkelle!

Nokipannukahvia valmistettaessa on hyvä pitää mielessä hyvän pannukahvin valmistusohjeet. Kaada pannuun kylmää raikasta vettä, joka kiehautetaan. Mikäli retkeilet ruska-aikaan Pohjoisessa, tunturipurojen kylmä, raikas vesi on ihanteellista nokipannukahvin valmistukseen. Siirrä pannu sivuun lämmönlähteen päältä, lisää veteen pannukahvia ja sekoita hyvin. Annostus on yksi tasapäinen mitallinen (7g) kupillista (1,25dl) kohden ja lisäksi yksi mitallinen pannulle.

Mikäli kahvimittaa ei sattunut mukaan, voit annostella kahvia ruokalusikalla, jolloin annostus on yksi kukkurallinen lusikallinen kupillista kohti. Siirrä pannu takaisin lämmölle ja anna kahvin kuohahtaa kerran. Siirrä pannu jälleen sivuun lämmöltä, sekoita ja anna hautua viitisen minuuttia.

”Tärkeintä nokipannukahvin valmistuksessa on fiilis”, kertoo Pauligin kanssa yhteistyössä nokipannukahvikiertueita Pohjoisessa pyörittänyt Jukka Lintelä. Hänen ohjeensa nokipannukahvin valmistukseen kuuluu seuraavaan tapaan: ”Kun pannuun on pantu vettä nokanreiän tasalle, niin kahvijauhetta lisätään fiiliksellä kukkuroilleen pannuun. Kiehautetaan yli, toisen ja vielä kolmannen kerran. Sen jälkeen annetaan laskeutua ja aukaistaan nokka. Kahvi on valmista nautittavaksi!”

Kumpi tapa on sinun retkikahvisi?

Kuvaa syysretken kahvitaukosi, jaa se hashtagilla #retkikahvi ja tunnisteella @PauligFi ja voit voittaa Airam Klassikko 0,35 l termosmukin tai Juhla Mokka –kahvia!

 

Syysterveisin,

Pauligin Paula

Noora